fbpx

Concurs: SCENA VERDE

Societatea Culturală Filarmonia, în parteneriat cu Asociaţia Studenților Arhitecţi Cluj, organizează în perioada 29 septembrie – 10 noiembrie 2014, concursul de arhitectură SCENA VERDE – scenă flotantă cu suprastructură pavilionară de concepție parametrică.

Concursul reprezintă prima etapă a proiectului „SCENA VERDE – reciclăm pentru cultură” și care va fi urmat de o campanie de informare a cetățenilor în scopul colectării și reciclării recipientelor din plastic tip PET, care va comunica ideea unei destinații concrete, culturale a acestui demers – SCENA VERDE, iar mai apoi, în ultima etapă, realizarea efectivă a consrucției. Rezultatul final al proiectului va conturA un nou spațiu destinat evenimentelor culturale – SCENA VERDE, dezvoltat într-o zonă pericentrală, care va asigura pentru două sezoane estivale de cca. 6 luni (2015 și 2016), un teatru de vară ce beneficiază de un spațiu adiacent generos, ce poate găzdui până la 4.000 locuri (scaune).

Tema

Tema presupune realizarea unui scene inedite, capabilă să devină un punct de inflexiune în rețeaua de activități culturale a oraşului. Flotabilitatea scenei va fi asigurată de o structură realizată din recipiente PET, iar suprastructura va fi tratată ca parte a unui proces de creație arhitectural modelat de o abordare algoritmică specifică design-ului parametric. Conceptul de amenajare trebuie să fie pretabil transpunerii într-o soluție arhitecturală/de proiectare a amenajării unei platforme flotante cu un areal de 288 mp (ex: 24 x 12 m). Se acceptă și propunerile care presupun existența unui modul repetabil care prin alăturare să formeze diferite configurații adecvate cerințelor funcționale, structurale și estetice. Înălțimea maximă se va stabili în etapa următoare a concursului. Configurația finală va trebui să includă o zonă acoperită pentru orchestră și interpreți. Conceptul de amenajare trebuie să răspundă cerințelor funcționale specifice următoarelor evenimente: concerte muzicale; proiecții de film; conferințe; reprezentații artistice; spectacole de operă; spectacole de dans. Utilizarea unor materiale care să aibă un caracter neinvaziv în cadrul natural.

Criterii de evaluare

Sustenabilitate, creativitate, inovaţie, calităţi estetice, viziune unitară, utilitate, siguranță, posibilitatea de fabricare

Calendarul concursului

Lansare concurs: 29.09.2014

Termen limită pentru depunerea proiectelor: 10.11.2014

Jurizarea proiectelor: 14.11.2014 – 16.11.2014

Festivitatea de premiere: 20.11.2014

Anunţarea se va face pe site-urile astacluj.ro și pagina de Facebook Scena Verde.

Premii

Câştigătorul marelui premiu va primi 1.000 de EURO, iar participanţii clasaţi pe locurile II şi III vor câştiga 500 şi respectiv, 200 de EURO. Autorii primelor 20 de proiecte în ordinea punctajului acordat de juriu, vor avea ocazia de a participa la un workshop coordonat de personalități marcante din domeniul arhitecturii, axat pe detalierea proiectului până la faza de execuție, cât și pe dezvoltarea cunoștiințelor de design parametric.  

Concursul „Scena Verde – scenă flotantă cu suprastructură pavilionară de concepție parametrică” este susținut financiar de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Partenerii acestui proiect sunt Iulius Mall, Iulius Park, Ordinul Arhitecților din România și Asociația Culturală Pro Transilvania.

Pentru regulamentul concursului, alte informaţii suplimentare despre competiţie, precum şi realizarea înscrierilor în concurs, cei interesaţi pot accesa http://astacluj.ro/zilele-arhitecturii-2015/scena-verde/  în perioada 29 septembrie – 10 noiembrie 2014.

Pagina de Facebook: www.facebook.com/ScenaVerde 

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0