fbpx

Expoziţia Sheltered

Foto: © Cosmin Dragomir | www.cosmindragomir.info

Până pe 29 aprilie, arhitectul Robert Marin împreună cu Nuca Studio vă propun în spaţiul Pavilion Unicredit o inedită expoziţie, ce încearcă să ofere o nouă perspectivă asupra nevoilor primare de spaţiu, într-o societate orientată exclusiv către acumulare.

Expoziţia Sheltered

Sheltered este o iniţiativă ce încearcă să-i confrunte pe vizitatori cu nevoile umane primare de spaţiu, cu scopul de a reactiva în fiecare observator instrumentele de bază în analiza spaţiului.

Expoziţia Sheltered

Modul în care percepem relaţia noastră cu limitele spaţiale imediate defineşte modul în care ne poziţionăm în lumea de azi. Conceptul contemporan de adăpost este rezultatul unui proces constant de extindere a înţelesului său, prin incorporarea nu doar a noilor standarde ergonomice şi de siguranţă, ci şi a unei uriaşe cantităţi de criterii comerciale inventate pentru a dilata în permanenţă nevoia noastră aparentă de spaţiu.

Expoziţia Sheltered

Expoziţia este structurată pe două segmente. Primul constă în două suprafeţe care, prin relaţia lor de apropiere şi depărtare, generează spaţii mai largi sau mai strâmte, create pentru a angaja vizitatorul într-o experienţă directă a cerinţelor minime de spaţiu. Al doilea este conceput ca un joc, în care vizitatorul poate interveni asupra unor machete, ce re-creează situaţii de „potrivire” în spaţiu a unor personaje abstracte.

Expoziţia Sheltered

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0