fbpx

Igloo #153: Shopping malls

Ne întoarcem din vacanță cu o recoltă bogată de proiecte, frumos aranjate în paginile primului igloo de toamnă din acest an. Găsiți la început un amplu material dedicat Congresului UIA de la Durban dar și o serie de recenzii: teatru, film și arte vizuale. Pe raftul de arhitectură puteți descoperi două case recent construite în București alături de un dosar ce supune atenției provocările noii arhitecturi comerciale, cu accent pe trei mall-uri spectaculoase din Suedia, Portugalia și Franța. Completăm cu povestea recuperării frumosului Conac Otetelișanu din Benești și vă ademenim apoi cu „sortimente” diferite de design. Trei exemple de amenajări de interior: Bocca Lupo, noul proiect al arhitectului Corvin Cristian, birourile King ce se remarcă prin jocul de culoare, volume și texturi și restaurantul Biutiful amenajat pe malul lacului Herăstrău. Adăugăm câteva exemple de creații ale tinerilor designeri români și încheiem cu o serie de obiecte realizate din beton, ce reușesc să dea acestui material consacrat noi semnificații.

Igloo #153: Shopping malls

Din sumar:

În cazul proiectului Kiseleff 16, ce ilustrează coperta numărului, arhitectul Daniel Ciocăzanu și-a propus să redea arhitectura locului, fără invenții ex nihilo, și să construiască o clădire nouă în carcasa existentă, istoric datată.

Igloo #153: Shopping malls

Noul proiect al biroului TECON, Casa Alexandrina din București, se dezvoltă pe o planimetrie în formă de clepsidră, având ca punct central scara cu trepte libere.

Igloo #153: Shopping malls

Amenajarea birourilor King se bazează pe conceptul de regat, deviat din identitatea beneficiarului și se remarcă prin jocul de culoare, volume și texturi.

Igloo #153: Shopping malls

Restaurantul Bocca Lupo, amenajat de arhitectul Corvin Cristian reinterpretează stilul tradițional al Toscanei și reunește o colecție insolită și eclectică de simboluri ale culturii italiene.

Igloo #153: Shopping malls

Revista pe scurt aici: http://www.igloo.ro/habitat/153/

Revista poate fi comandată online aici şi poate fi găsită în librăriile Cărtureşti, Humanitas, Inmedio, Galeria Galateca, Dizainăr, standul igloo de la Plot&Coffee Shop.

Facebook: Igloo Media

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0