fbpx

100% Italian

Chicca este un concept iniţiat de un italian, realizat de designeri italieni şi având, în centrul atenţiei, un meniu conceptual, care vorbeşte de tradiţii din diversele zone ale peninsulei şi de ingrediente de origine controlată.

Text: Ioana Păunescu
Foto: Chicca

Aşa cum meniul cuprinde esenţa gustului şi a reţetelor autentic italiene, designul se concentrează asupra esenţei funcţiunii de restaurant, fără să abată însă atenţia de la elementul principal: locaţia. Panorama asupra Herăstrăului e generoasă, graţie faţadelor din sticlă şi a terasei de la etaj, astfel încât puţine elemente de completare au mai fost aduse cutiei albe, cu mobilier de asemenea alb. „La iarnă vom schimba perspectiva şi ne vom focusa spre interior, mai precis spre şemineul pe care urmează să-l instalăm şi care va încălzi albul zăpezii de afară”, povesteşte Michele Coretta. Display-ul de vinuri, lumina şi accentele de culoare – tablourile, plantele şi deck-ul terasei – sunt tratate şi dispuse minimalist.

Spectacolul vizual al preparatelor este primordial, iar meniul este cel care povesteşte cel mai mult despre Italia, despre tradiţii şi despre gusturi autentice păstrate, cultivate, controlate. „Ingredientele meniului sunt de calitate premium (măsline Gaeta, ulei extravirgin Ravece, mozzarella de bivoliţă, spaghetti Gragnano, capere di Salina) sau cultivate ecologic în jurul Bucureştiului, de către un antreprenor italian (legumele de sezon). Totul vine de la furnizori de talie mică, cu producţie limitată”, continuă Michele Coretta.   

„Intenţia mea este de a demonstra că preparatele italiene gourmet vor cuceri publicul avizat român”, spune Chef Gioi della Bruna. Roşiile San Marzano sunt considerate, de exemplu, de chefi din întreaga lume, ca fiind cele mai bune pentru paste. Le găsim alături de Spaghetti Gragnano. Fructele de mare sunt aduse proaspete, din Si­cilia, pentru a fi folosite la reţete regionale, cum este salata de caracatiţă cu cartofi fondue şi sos verde, prepa­rat clasic din Napoli. În meniu avem, printre altele, şi Risotto Carnaroli – numit şi regele orezului, Car­na­roli se cultivă în provincia Vercelli din nordul Italiei şi dă gustul tradiţional al preparatului – însoţit de brunoise de homar sau tiramisu cu cremă mascarpone, cafea şi cacao, sub numele de „Il classico italiano”.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0