fbpx

Igloo #177: Beton, Cărămidă, Lemn, Metal

Materialele sunt tema acestui număr. Parafraza la afirmația hegeliană că arta transformă materia în spirit poate fi aici citită ca: materialul transformă spațiul arhitectural în experiență haptică sau măcar în realitate îmbogățită.

O bogăție de fapt inimaginabilă de texturi, culori, lumini și umbre înveșmântează prin material nu doar forma fizică a unui spațiu dintr-o clădire sau al unui oraș, ci și obiectul. Materialul este cel care amprentează caracteristic ambianța sau haloul de imagine al arhitecturii și designului. Iată de ce considerăm discuția despre materiale inepuizabilă.

City plus prezintă cinci intervenții temporare a căror arhitectură datorează mult materialului din care sunt făcute: beton ca dantelă fină, o boltă organică de cărămidă, un arc din lemn și o tubulatură din metal care definește o sferă.

screen-shot-2017-04-20-at-09-38-11

Proiectele din România prezintă, ca de fiecare dată, programe variate: un imobil de birouri din București; o casă; câteva amenajări interioare de apartamente cu standard înalt și patru interioare de bistro, patiserie, braserie și, respectiv, bar.

Piața Cetății și Turnul Sf. Ștefan Baia Mare. O renovare identitară

Layout 1

 

Sardin. Corvin Cristian Studio

Layout 1

Fratellini Bistro. Twins Studio

Layout 1

 

Arc Bakery. Twins Studio

Layout 1

 

Penthouse F. AAstudio

 

Layout 1

 

Cu siguranță veți admira modul în care teritoriul unei locuințe – fie că face parte dintr-un ansamblu sau este o vilă – devine o „pânză” pe care arhitecții o colorează cu materialități și geometrii diferite.

Locuință unifamilială. Plus Line Design

Layout 1

Imobilul de birouri, cu un număr moderat de niveluri, combină echilibrat piatra naturală cu sticla.
Ansamblul de birouri Landmark Alecsandri. Proiect București

Layout 1

Rubrica design prezintă trei ilustratori români care tocmai prin diferențele de stil afirmă optimist saltul calitativ survenit – sine cura – în acest domeniu emergent: Mădălina Țânțăreanu, Ioana Șopov, Sorina Vazelina.

Layout 1

Numărul se încheie cu o complilație de câteva obiecte create de designeri internaționali care excelează într-o utilizare non-conformistă, inovativă a materialelor.

Layout 1

În rezumat, numărul 177 celebrează materia, materialele, materialitatea – într-o singură formulă M3.

Noul număr poate fi găsit în librăriile din țară sau poate fi comandat direct din shop-ul online igloo aici: https://www.igloo.ro/produs/igloo-habitat-arhitectura-177-apr-mai-2017/
Abonamente: https://www.igloo.ro/shop/abonamente/

177 / număr de revistă culturală finanțat cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România

sigla-oar-2

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0