fbpx

# 181 decembrie 2017 – ianuarie 2018. Materiale noi, arhitecturi noi

Modul iarnă?

Da, numărul 181 al igloo propune intrarea în modul contemplativ, care ne determină să așteptăm cu foarte mult drag Sărbătorile, vacanța și momentele frumoase ale schimbării anului.

Numărul acesta al revistei vă aduce o sumă de argumente pentru a vă bucura. Timpul liniștit este dat de proiectul bibliotecii din China realizate de foarte cunoscuții MVRDV.

untitled

Incursiunea teoretică în noțiunile de spațiu și timp îndeamnă la o lectură profundă, dar și critică. Rubrica Eseu Urban aduce în atenție modul în care spațiile orașelor noastre sunt – sau nu – pregătite să se ofere copiilor.

Piețele de Crăciun dezvăluie o parte din surprizele urbane pregătite special în acest an.

Apoi, pavilioanele rubricii City Plus definesc relații speciale spațiu – lumină – oraș, emoționându-ne în fața efemerului, nu doar ca intervenție arhitecturală care durează puțin, ci și prin inedit.

untitled

Rubrica Inovație prezintă proiectul Wasl Tower (Dubai), conceput de UNStudio în colaborare cu Werner Sobek , a cărui înălțime de 300 de metri va fi o performanță – cea mai extinsă fațadă ceramică din lume.

untitled

Dosarul însumează câteva materiale noi și moduri noi de a lucra cu materiale sau elemente cunoscute, formulând de fapt întrebarea: Cum va incorpora arhitectura inovațiile timpului de acum?

SkelETHon, o structură printată 3D devine o canoe de beton perfect funcțională

Echipa de proiectare: DBT (prof. dr. Benjamin Dillenburger): Andrei Jipa, Mathias Bernhard, PCBM (prof. dr. Robert Flatt): Nicolas Ruffray, Heinz Richner, dr. Timothy Wangler, Moritz Studer, Oliver Wach, Kathrin Ziegler

Cercetarea contemporană permite fabricarea componentelor pe scară largă și turnarea betonului, în orice formă, utilizând matrițe tipărite 3D. Acesta e și secretul. Matrițe tipărite 3D realizează chiar scheletul bărcii din beton.

untitled

Rubrica Proiecte adună, ca în fiecare număr programe arhitecturale diferite: un imobil de apartamente, un hotel, un conac restaurat, dar și o colecție de interioare one-room design. Calitatea arhitecturală este cea care unește aceste programe și teme de arhitectură atât de variate.

Rame și încadrări prețioase ale peisajului. Imobil de apartamente în Brașov

Amplasament: Strada Emil Gârleanu, Brașov, jud. Brașov, România

Autor: In situ

Locuințele colective de un standard înalt ale imobilului de apartamente se disting prin orientare. Conceptul arhitectural pleacă tocmai de la peisajul superb spre care se deschide amplasamentul și propune o serie de cadre.

untitled

untitled

Înrudiri și asemănări heraldice. Conacul Pană Filipescu

Amplasament: Filipeștii de Târg, jud. Prahova

Autor: Doct – Birou de arhitectură

Tulpina pomului fermecat în care s-au copt merele de aur ale epocii brâncovenești sunt ctitoriile – laice și de cult – ridicate de clanul prolific, înstărit, ambițios și cultivat al cantacuzinilor. Iar dintre conace – multe în stare de ruină agresivă – cel mai bine păstrat e cel din Filipeștii de Târg, al marelui spătar Pană Filipescu.

untitled

Ireal de alb. Apartament Nordului

Autor: igloo architecture; Arhitecți: Bruno Andreșoiu, Aurora Neacșu, Cristina Nicolaescu, Alina Stoian

Alb, natural și seren sunt atributele principale ale apartamentului cu trei camere din apropierea parcului Herăstrău. Reconfigurarea minim invazivă a zonelor de zi și de noapte și includerea bucătăriei în ansamblul livingului aduc lumina naturală în profunzimea spațiului, iar culorile deschise maximizează gabaritele încăperilor.

 

untitled

One Room Design. Amenajări interioare în spații mici

Ce au în comun un magazin de brânzeturi, un bistro și două cafenele din București? În afară de faptul că au apărut recent pe harta ieșirilor noastre urbane, sunt exemple ale unor amenajări interioare inedite în spațiul relativ redus al unei singure încăperi. Cele patru exemple alese dovedesc cum, în mod inspirat, povestea unei amenajări interioare poate îmbrăca în mod coerent un spațiu mic.

untitled

În paginile Design veți găsi o colecție de colaje realizate de autori români care mărturisesc inepuizabilul estetic al acestui domeniu.

untitled

Tema refugiului montan, a imensității albe în care adăpostul contează, reunește o saună și două cabane fermecătoare. Aceste proiecte edificate în locuri cu condiții extreme sunt intens deschise spre alb, spre nemărginire.

untitled

Iată numai câteva motive pentru care igloo continuă să fie o revistă albă despre spații.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0