fbpx

20 martie 2019 ZIUA DESIGNULUI INDUSTRIAL ITALIAN

Institutul Italian de Cultură din București are plăcerea să vă invite la vernisajul expoziției INT/EST/erno: Designul italian între anii 1950 – 1990.
Evenimentul are loc miercuri 20 martie, ora 18.30, în București, sector 1, Aleea Alexandru, nr.41. Vernisajul expoziției, deschise până în data de 20 Aprilie 2019, celebrează data de 20 martie ca ZI INTERNAȚIONALĂ a DEGINULUI INDUSTRIAL ITALIAN cu subtema de anul acesta: design și orașul viitorului.

8aea368d-5893-47a1-9dfd-311ddccd18be

Expoziția INT/EST/erno este realizaă de prof.dr.arh. Agostino Bossi, arh. Roberta Esposito în colaborare cu arh. Jacopo Leveratto. Expoziția propune o incursiune profundă și excelent documentată care acționează ca o lecție de istorie a designului italian. Demersul explică modul în care proiectul designului italian dintre anii ’50 – ’90 a influențat gândirea din domeniu atât în Europa și întreaga lume. Căutarea frumuseții, a perfecțiunii tehnice și de execuție așează într-un loc central făptura umană cu sensibilitate, rigoare și, frecvent, multă ironie.

Panourile și obiectele de mobilier industrial propriu zise expuse la Institutul Italian de Cultură din București explorează relația delicată dintre design și artizanat – cu sensul de manufactură, încercând să înțeleagă rolul pe care îl are arhitectul-designer în concurență cu industria.
Atenția se concentrează pe rolul jucat de creatorul obiectelor de design și pe configurația multi-deterninantă în care autorul își poate exercita, în continuare, misiunea în acest domeniu mereu dinamic.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0