fbpx

2.794 de echipe s-au înscris în concursul International VELUX Award 2014 pentru studenţii la Arhitectură

În data de 3 martie, la încheierea perioadei de înscriere, 5.768 de studenţi reprezentând 2.794 de echipe s-au înscris pentru a participa la concursul International VELUX Award 2014. Studenţii provin de la facultăţi de arhitectură din 86 de ţări din toată lumea. Ţările cu cel mai mare număr de studenţi înscrişi sunt China, Polonia, Statele Unite ale Americii, Rusia, Canada, România, Spania şi Ungaria.

„Suntem încântaţi să vedem că tema concursului de arhitectură “Light of Tomorrow” este una de interes pentru viitorii arhitecţi, fapt demonstrat de numărul mare de studenţi înscrişi din toată lumea. Dacă tendinţa de creştere a numărului de participanţi, înregistrată în ultimii ani, se menţine, ne putem aştepta să descoperim în acest an peste 1.000 de interpretări diferite ale luminii naturale în arhitectură” afirmă Per Arnold Andersen, Director al VELUX Group Knowledge Centre for Daylight, Energy and Indoor Climate şi reprezentantul VELUX în juriul acestui an.

Până la data de 2 mai 2014, toţi studenţii înregistraţi individual sau în echipe, au termen de predare a proiectului. Concursul este deschis explorărilor libere ale temei luminii naturale în arhitectură şi încurajează abordările neconvenţionale şi cele cu caracter experimental.

„Tema generală a concursului din fiecare an, “Light of Tomorrow”, este punctul de plecare şi le oferă studenţilor oportunitatea de a o explora în detaliu. Într-o lume în care accentul se pune adesea pe structuri complete care încorporează o multitudine de aspecte diferite ale arhitecturii, acest concurs oferă şansa de a explora în detaliu un singur element, respectiv lumina naturală”, afirmă Craig Dykers, unul dintre membrii juriului ediţiei din 2014.

În luna iunie, juriul se va reuni pentru a evalua toate proiectele predate şi pentru a desemna câştigătorii concursului. Juriul este alcătuit în acest an din – Craig Dykers (SUA), Roisin Heneghan (Irlanda), Magda Mostafa (Egipt), Catherine Slessor (Marea Britanie), Per Arnold Andersen (Danemarca).

Mai multe informaţii despre International VELUX Award sunt disponibile pe site-ul iva.velux.com.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0