fbpx

3 proiecte ceramice de urmărit

[mp_row]

[mp_span col=”3″]

[mp_text]

Text:
Designist
Foto:
prin artiştii menţionaţi în articol

[/mp_text]

[/mp_span]

[mp_span col=”9″]

Ne plac materialele naturale în design, liniile cât mai simple şi piesele ce spun poveşti. Am selectat trei proiecte de design Made in RO ce reintroduc smart ceramica pe scena decoraţiunilor contemporane.

Ceasuri ceramice cu desen digital

Nicolae Campan este din Cluj şi de câţiva ani creează ceasuri ceramice care fac timpul să stea un pic în loc. Detaliile lor sunt impecabile: desenul este aplicat digital, pentru a-l reda fidel, însă în la fel de multe cazuri este pictat în totalitate de mână. Iar mecanismele sunt marca Hermle, produse în Germania, silenţioase şi fiabile. La care se adaugă frumoasele limbi din lemn. Le poţi comanda prin www.facebook.com/ceasuri.perete.

Poveşti din lut

Florin Dumitru este din Târgovişte, iar atunci când nu spune poveşti prin căsuţe miniaturale din lut, se ocupă cu arheologia experimentală. Cum au început Poveştile din lut? „Iniţial, am realizat căsuţe inspirate din lumea satului. Arhitectura tradiţională a satului vechi românesc este o comoară şi mult timp am fost fascinat de ea. Apoi, am început să realizez şi căsuţe inspirate din arhitectura oraşelor săseşti din Transilvania: Sibiu, Sighişoara, Braşov. Unele dintre ele sunt replici după case existente, cum ar fi casa Vlad Dracul din Sighişoara sau Turnul Sfatului din Sibiu. Cele mai multe, însă, sunt case în care am înglobat elemente arhitecturale caracteristice acestor oraşe”, povesteşte Florin. Le poţi comanda prin www.facebook.com/PovestiDinLut.

Artistic & minimal

Sumi Design este studioul de design din Cluj creat de artistul Ioan Sumedrea Jr. Ioan este şi fondatorul Caolin – târgul de ceramică contemporană ce are loc în fiecare an în Cluj-Napoca. Piesele sale din porţelan vorbesc despre introspecţie şi tehnici artistice inedit reintroduse în forme minimale. Iar proiectul său ceramic este unul dintre cele mai „complexe”, artistic vorbind, pe scena decoraţiunilor contemporane de la noi. Le poţi comanda prin www.facebook.com/sumidesign.ro.

[/mp_span]

[/mp_row]

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0