fbpx

40.000 de euro pentru o instalație imersivă oferiți de Romanian Design Week și IQOS. Concursul e încă deschis

Instalațiile imersive au devenit una dintre cele mai apreciate forme de exprimare artistică și un succes cultural fără rival din ultimii ani. Lumea artei contemporane a fost invadată de expoziții digitale captivante, spectacole de sunet și lumini prin care este reinventat modul în care sunt abordate pictura și arhitectura, într-o punere în scenă amuzantă și emoționantă.

 

Tema propusă anul acesta de festivalul Romanian Design Week, „A celebration of togetherness”, este o invitație la dialog și conectare, prin proiecte interdisciplinare și procese care generează inovație.

Mai sunt doar câteva zile în care creativii se pot înscrie în concursul lansat de IQOS și Romanian Design Week pentru instalația imersivă pe care o vor construi în spațiul central al festivalului de anul acesta.

Data limită de înscriere online a proiectelor este 10 martie, iar proiectul câștigător va fi prezentat în spațiul principal al ediției 2023 a Romanian Design Week, până la sfârșitul lunii iunie.

Designul instalației poate fi propus de orice creativ local, în vârstă de peste 25 de ani, care va înscrie în concurs o idee, un buget și un plan de producție.

Mai multe informații despre înscriere, regulament și detalii sunt disponibile pe www.partedinarte.ro.

RDW și IQOS lansează această competiție prin care își propun să găsească un proiect cât mai creativ pentru o experiență imersivă, care să propună un conținut relevant pentru pasionații de arhitectură și design, dar și pentru publicul larg al festivalului. Proiectul câștigător va fi prezentat în spațiul principal al ediției 2023 a Romanian Design Week. La finalul festivalului, proiectul va rămâne în spațiu și va putea fi vizitat până la sfârșitul lunii iunie.

 

Concursul se adresează tuturor reprezentanților industriilor creative locale, fie ei designeri, arhitecți, scenografi sau artiști vizuali, care vor să ofere publicului larg al festivalului o experiență imersivă. Participanții trebuie să aibă vârsta de 25 de ani împlinită la înscrierea în concurs. 

 

Buget de producție: 40.000 euro

 

Procesul de evaluare se face în două etape: prima, în care jurații vor alege o listă de 3 finaliști pentru a doua etapă, în care proiectele vor fi votate public, pe platforma www.partedinarte.ro..

 

Se vor acorda și trei premii, astfel:

  • un premiu în valoare de 5.000 euro pentru proiectul câștigător și realizarea acestuia în cadrul Romanian Design Week 2023, în limita bugetului de producție de 40.000 euro
  • două premii în valoare de câte 3.000, respectiv 2.000 euro pentru cele două proiecte finaliste, care vor ocupa locurile II și III în urma votului comunității.

Despre IQOS

 

Pentru al patrulea an consecutiv, IQOS este partener al Romanian Design Week și susține industriile creative din Romania. Tema acestei ediții a festivalului scoate în evidență strategia și viziunea pe termen lung a brandului IQOS, „a celebration of togetherness”.

 

Parte din misiunea brandului este și susținerea acordată comunităților creative și inovația în construirea unui viitor în care evoluția tehnologică, incluziunea și respectul pentru ceilalți sunt esențiale pentru a genera progres și a construi o societate mai deschisă.

 

Despre The Institute

 

The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de peste 25 de ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România. Prin tot ceea ce face, contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. Este fondator al proiectelor Romanian Design Week, DIPLOMA Show, Gala Societății Civile, Internetics și inițiator al programelor ASAP România, Cartierul Creativ și Combinat.

 

Material susținut de IQOS.

               

 


 IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0