fbpx

5 expoziții de neratat la Milan Design Week 2022


Imersive, scenografice, spectaculoase, interactive, pline de culoare, textură și substanță: o selecție a proiectelor și expozițiilor care cu siguranță stârnesc apetitul către design al vizitatorilor MDW2022. 

După 3 ani de hiatus produși de pandemie, legendarele evenimente Milan Design Week și Salone del Mobile sunt din nou în plină desfășurare. Pentru cei neinițiați, Milan Design Week este unul dintre cele mai importante evenimente globale de design, aducând în display cele mai actuale direcții, tendințe și inovații. Salone del Mobile este o parte integrată majoră a MDW, fiind cel mai important târg de mobilier din Europa. În 2020, evenimentul a fost anulat din cauza pandemiei, iar în 2021 organizatorii au creat un micro-eveniment numit Supersalone. Anul acesta este pentru prima dată în trei ani când revenim la grandoarea și efervescența MDW.

Anul acesta marchează aniversarea de 60 de ani a evenimentului, care s-a extins cu numeroși sateliți în tot orașul. Vizitatorii se pot înscrie la tururi și evenimente private, care vor avea loc între 6-12 iunie.

 

Vă prezentăm mai jos o selecție a expozițiilor care ne-au atras atenția:

 
1. Fuorisalone

sursă foto: fuorisalone.it

Tema principală de la Fuorisalone din acest an este „Between Space and Time”  și reprezintă o invitație la reflexie asupra schimbărilor care au loc în lume, schimbări care au scopuri sustenabile și care ne permit să privim către viitor. Sunt explorate teme precum transformările urbane, economia circulară, răspândirea utilizării energiei regenerabile, materiale și tehnologii noi, optimizarea procesului de producție. Fuorisalone este, așadar, scena unde designerii, companiile, instituțiile și universitățile vor încerca să își imagineze schimbarea prin design.  

 

 

Adresă: via Palermo 1

 

2. Design Academy Eindhoven la Milano

sursă foto: dezeen

Design Academy Eindhoven sărbătorește 75 de ani de la înființarea în Milano, aducând împreună cele mai valoroase lucrări de licență din istoria școlii. Expoziția este compusă din peste 150 de obiecte, reprezentând un mix al generațiilor, mediilor și materialelor care ilustrează creativitatea și talentul studenților universității. 

 

 

Adresă: Via Vincenzo Monti, 59

 

3. Nilufar Gallery

sursă foto: www.nilufar.it

Nilufar Gallery revine la MDW cu o expoziție care reunește peste 25 de artiști internaționali. Curatoarea, Nina Yashar, îmbină generații, stiluri și naționalități diferite de artiști, conturând un dialog între numele rezonante și tinerii emergenți. „Vrem să prezentăm zeitgeist-ul actual, care nu mai poate fi reprezentat printr-o singură soluție, ci mai degrabă prin abundență. heterogenintate, opoziție, amestec și dialog”.

 

 

 

Adresă: Via delle Spiga, 32

 

4. Alcova

sursă foto: www.oma.eu

Ce anume oferă piatra naturală în designul contemporan? Care este locul acesteia , având în vedere abundența de materiale sintetice? Expoziția Monumental Wonders explorează potențialul marmurei în designul de mobilier, prin piese realizate de OMA pentru SolidNature și Sabine Marcelis, alături de obiecte compuse din bucăți reciclate. 

 

 

Adresă: Via Filippo Sassetti, 31

 

 

5. Spazio Maiocchi

sursă foto: www.hypebeast.com

Studio-ul de design Toogood (care le are ca protagoniste pe surorile Erica și Faye) celebrează colaborarea cu Carhartt WIP printr-o instalație în Spazio Maiocchi. Aici, Toogood prezintă elementele colecției folosindu-se de figurine sculpturale gigantice, care vor purta o versiune supradimensionată a pieselor vestimentare. Tot aici găsim și o expoziție remarcabilă a studio-ului italian Formafantasma.

 

 

Adresă: Via Teodosio, 15

 

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0