fbpx

5 expoziții pentru o primăvară artistică la București

TEXT: Manuela Zipiși; FOTO: Ion Theodorescu-Sion, Art Safari 

Pentru după-amiezile ploioase și, mai ales, pentru weekenduri, iată câteva expoziții care pot fi văzute în București pe final de aprilie/început de mai. Artă contemporană, poezie brodată ori desenată, fotografie sau pictură, expozițiile ne extrag pentru câteva zeci de minute din cotidian propunându-ne universuri paralele, într-un joc al bucuriei vizuale și al descifrării mesajelor.
TONTON moins TANTAN Irina Marinescu x ESHTE la Ghica House

TONTON moins TANTAN Irina Marinescu x ESHTE la Ghica House
Parterul Ghica House s-a deschis pentru a lăsa privirii bucuria de a descoperi o colecție de emoții brodate într-o serie de tapiserii realizate de Irina Marinescu pentru ESHTE. Incursiunea imaginară în fluxul corespondenței dintre Constantin Brâncuși și Martha Lebherz poate fi descoperită până în 7 mai, la parterul Ghica House, (Ion Ghica 13). Cât despre ESHTE, această oază a celebrării creației și talentului românesc, mai multe, aici.

Hărți mentale iluzorii by Emilian Pospaii la Galeria 15 Design

Hărți mentale iluzorii by Emilian Pospaii la Galeria 15 Design
Mediile se întrepătrund iar simțirile se îngemănează așa cum tușul trasează contururi pe hârtie. Tot astfel, poeziile lui Emilian Pospaii și ilustrațiile în tuș care le însoțesc pot deveni în lumea hărților mentale iluzorii tapiserii realizate din in, mătase și lână. Expoziția poate fi vizitată până în 6 mai, de miercuri până sâmbătă, între 12.00 și 18.00 la Galeria 15 Design (Hanul cu Tei – 63 Lipscani).

This Will Feel Like a Strange and Warm Embrace, Codruța Cernea & Roberta Curcă la The H Gallery

This Will Feel Like a Strange and Warm Embrace, Codruța Cernea & Roberta Curcă la The H Gallery
Un duo feminin expozițional cu lucrări recente ale artistelor Codruța Cernea și Roberta Curcă propune un dialog vizual fluid la The H Gallery până în 6 mai. Jurnalul-colaj al Robertei Curcă se intercalează cu tușele puternice, marcate de o chestionare a dualității din tablourile Codruței Cernea al cărei univers poate fi (re)descoperit și în Taclalele capitolului #DeGustBun din igloo 210.

Holding Pattern, Mihai Șovăială la 2/3 galeria

Holding Pattern, Mihai Șovăială la 2/3 galeria
Data de 3 mai marchează vernisajul expoziției de fotografie a lui Mihai Șovăială, Holding Pattern, cu lucrări alb-negru ce surprind peisajul arid al sitului Aeroportului Internațional Ghimbav-Brașov. Un peisaj în așteptare, al unui aeroport care va fi inaugurat în vara acestui an. La 2/3 galeria, până în 11 iunie.

Art Safari la Palatul Dacia-România
Dacă nu ați ajuns încă la sezonul de primăvară din acest an al Art Safari o puteți face până în 14 mai. A nu se rata descoperirea picturii lui Ion Theodorescu-Sion, surprinzătoare în diversitate și în forța portretelor.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0