fbpx

5 orașe, 5 cafenele+ unde să îți începi ziua

TEXT: Manuela Zipiși

Spune-mi un oraș, ca să îți spun cafeneaua mea preferată… e un joc în care s-au prins mulți dintre noi, frecventând cafenele de specialitate care au ajuns referințe culturale ale țesutului urban. În cafenele se încep dimineți solitare, se dau întâlniri de lucru, se filmează seriale și se pleacă acasă cu o plantă în ghiveci, un vinil ori cu o sticlă de vin.

Am ales cinci dintre cafenelele emblematice ale unor orașe dragi, mai vechi și mai noi, toate cu cafea bună și acel + care le face să închege și să stimuleze comunități.
Foto: Hello, Kristof
Lisabona: cafea+reviste
Hello, Kristof îi așteaptă de câțiva ani pe cafegii în trecere prin Bairro Alto cu o colecție impresionantă de reviste de design și lifestyle. Și nu e de mirare, având în vedere că a fost gândită și materializată de graphic designerul Ricardo Galésio.
Foto: OTOTO

București: cafea+sustenabilitate
Una dintre cele mai noi cafenele ale orașului este OTOTO (II) care și-a deschis ferestre largi către Calea Victoriei și lume invitând la pauza de cafea plus descoperirea unor branduri sustenabile (food, lifestyle, fashion) din toată lumea. Mai multe despre noul OTOTO, curând, în #igloo de aprilie-mai.

Foto: Pastora

Madrid: cafea+vin
O plimbare lejeră și pitorească prin La Latina merge acompaniată de o cafea de specialitate de la Pastora, o mică și inimioasă cafenea unde pot fi degustate și luate acasă vinuri naturale din Spania, Italia, Franța sau bere artizanală.

Foto: Manuela Zipisi

Paris: cafea+to go
Nu e simplu să găsești o cafenea de specialitate tare în spirit și gust la Paris. Un motiv în plus să dai o tură prin Marais și să ajungi la Boot Café. Nu te aștepta la semnale luminoase pentru că Boot s-a instalat într-o fostă cizmărie păstrând farmecul numelui pe fațadă: Cordonnerie. La ce să te aștepți? La o cafenea fermecătoare, cât o cutie de pantofi, cu scaune colorate, reviste de răsfoit și doar veo opt locuri (de unde și spiritul to go).

Foto: Espai Joliu

Barcelona: cafea+plante
Probabil una dintre cele mai faimoase cafenele barceloneze, Espai Joliu (cei care au văzut serialul „Foodie Love” înțeleg de ce) propune pe cât de variate cafele pe atât de multe plante, ghivece și alte lucruri frumoase. Pentru cei care adoră să-și bea cafeaua în grădină.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0