fbpx

50 de zile rămase până la a 8-a ediție One World Romania!

Festivalul internațional de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania ajunge anul acesta la cea de-a opta ediție, care va avea loc la București în perioada 16-22 martie. Festivalul One World Romania este organizat de Asociația One World Romania alături de Centrul Ceh București și se bucură de susținerea Programului Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung.

În 2015 motto-ul festivalului este „kino-maidan” – locul de unde pleacă privirile documentariștilor și către care se întorc filmele lor – la București, ca și la Sao Paulo sau la Kiev. Aruncăm o privire asupra maidanelor de pe 5 continente și îi așteptăm pe bucureșteni la proiecții și evenimente conexe să discutăm împreună despre câteva dintre cele mai presante probleme ale societății în care trăim.

Ca și până acum, filmele vor fi împărțite în mai multe secțiuni tematice, printre care se numără: o secțiune despre ”golanii” care revendică democrația tocmai acolo unde pare să își fi pierdut busola, una despre capitalismul sălbatic instalat în fostele țări comuniste, o secțiune dedicată trecerii delicate de la adolescență la maturitate, etc. Spectatorii vor avea ocazia să vadă documentare nominalizate la premiile Oscar 2015, documentare românești noi și filme dintre cele mai surprinzătoare ca tratare și temă.

Pentru a ilustra cea de-a opta ediție a festivalului One World Romania ne-au fost alături coregraful Paul Duncă și Centrul Național al Dansului. Afișul festivalului este realizat de Ana Blidaru.

Proiecțiile din cadrul festivalului vor avea loc la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco și Muzeul Țăranului Român. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe 16 martie la Cinema Pro. Biletele vor fi puse în vânzare pe site-ul Eventbook.ro, dar până atunci, primii 50 de fani One World Romania pot achiziționa de aici abonamente la un preț special: http://bit.ly/1uSjxVO

Rămâneți conectați la „kino-maidan” pentru a afla cele mai noi știri despre singurul festival de film documentar dedicat drepturilor omului din România! Revenim cu vești în curând!

ONLINE: http://www.oneworld.ro  | http://www.facebook.com/one.world.romania

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0