fbpx

6 intervenții artistice noi în plină vară la Covor Plante Poezie Vară 2024!

COVOR PLANTE POEZIE VARĂ, proiect organizat de PopxPlants, a avut primele întâlniri cu publicul în sera Primitiv Plants, unde covorul persan a devenit scenă pentru artiști din trei direcții de activitate: dansul contemporan, muzica și poezia.

 

Următorul eveniment COVOR PLANTE POEZIE VARĂ are loc duminică, 30 iunie 2024, ora 19:00, la Common House (Bulevardul Dacia, nr. 76). Simona Delegeanu (muziciană), Sergiu Diță (dansator) și actrițele Ana-Maria Pop și Silva Helena Schmidt vor crea împreună, prin cuvânt, mișcare și muzică, un spațiu deschis intersecțiilor interdisciplinare și relaționării sensibile, duioase, poetice.

Evenimentele Covor Plante Poezie Vară au integrate sesiuni de Spoken Word / Open Mic în care participanții, prieteni și străini deopotrivă, pot citi texte proprii sau împărtăși gânduri, senzații, încercări de articulări artistice, într-un cadru de exprimare prietenos și liber.

 

„Covor Plante Poezie Vară a pornit din dorința de a îmbina pasiunea pentru plantele tropicale cu lumea performance-ului și a poeziei. Am plecat la drum cu un mic shop de plante tropicale, PopxPlants, la care am adaugat clasicul covor persan al anilor ‘90, o scenă neconvențională, poezia contemporană, majoritatea scrisă de femei, muzica live și, ulterior, dansul. Actoria a contribuit formulării acestor idei și cred că e o îmbinare care aduce un aer proaspăt în cadrul intervențiilor culturale. Am ținut foarte mult la sesiunea de Spoken Word/Open Mic, în care îmi doresc să creăm de fiecare dată un spațiu protejat pentru cei din public de a împărtăși părți din universul personal al fiecăruia. Sunt mulți oameni care scriu și prind curaj să se exprime liber, lucru prețios într-o societate contemporană sănătoasă. Avem o vară plină, așa că vă așteptăm la evenimente!” Ana-Maria Pop, Director Artistic

 

Accesul la evenimentele Covor Plante Poezie Vară este liber. Mai multe informații găsiți în programul extins, de mai jos, dar și pe paginile de Facebook și de Instagram ale evenimentului.

 

Covor Plante Poezie Vară este finanțat de Asociația Fondului Cultural Național și nu reprezintă în mod necesar poziţia finanțatorului. Finanțatorul nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

 

Festivalul beneficiază de sprijin din partea locațiilor-partenere: Sera Primitiv Plants, CommonHouse, Home Mătăsari, Terasa Obor, Asociația Andrepriza Culturală, Grădina Muzeului Nicolae Minovici, The Yellow Creators.

 

Parteneri media: Observator Cultural, igloo, Revista Psyche, Revista ARTA, Zile și Nopți, Revista Planeta Babel, Scena 9.

 

PROGRAMUL COMPLET:

  • 30 iunie – Covor Plante Poezie 19:00-21:00

Locația: CommonHouse

Muzică: Simona Delegeanu

Coregrafie: Sergiu Diță

Actor surpriză

  • 14 iulie – Covor Plante Poezie + Open Mic + Prezentare creații workshop SpokenWord 19:00-21:00

Locație: Home Matasari

Muzică: Ana-Maria Ivan + Matei Alexandru

Coregrafie: Teodora Tudose

Actor surpriză

  • 15 august – Covor Plante Poezie 19:00-21:00

Locație: Zissou Coffee Shop Obor

Muzica: Gabriel Kirmaier 

Coregrafie: Judith State

Actor surpriză

  • 22 august – Covor Plante Poezie 19:00-21:00

Locație: Zissou Coffee Shop Obor

Muzică: Nikita Dembinski

Coregrafie: Anca Stoica

Actor surpriză

  • 7 septembrie – Weekend Sessions 19:00-21:00

Locație: Grădina Muzeului N. Minovici

Muzica: Constantin Mușat

Coregrafie: Diana Dragu

Actor surpriză

  • 8 septembrie – Weekend Sessions 19:00-21:00

Locație: Grădina Muzeului N. Minovici

Muzică: Marin Grigore

Coregraf: Eva Danciu

 

 

Echipa proiectului:

Florin Călbăjos / Manager Proiect

Ana-Maria Pop / Director Artistic

Florentina Drăgan / Coordonator Comunicare și PR

Octavian Vasile / Coordonator Tehnic

Andrei Becheru / Creator Video și Animație

Ioana Albu / Fotograf

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0