fbpx

A început Pelicam, festivalul internațional de film despre mediu și oameni de la Tulcea

Tulcea este luată în aceste zile cu asalt de cea de-a patra ediție a Pelicam, festivalul de film despre mediu și oameni. În cele 4 zile de festival (11-14 iunie) vor putea fi văzute documentare de mediu din toată lumea.

Aproape 40 de filme documentare în premieră națională așteaptă publicul tulcean și nu numai, la o nouă sărbătoare a fimului și a mediului, marca Pelicam.

În competiția mare a acestei ediții a festivalului vor concura cinci documentare de mediu din cinci colțuri diferite de lume (Danemarca, Statele Unite, Malaezia, Columbia și Peru). Accesul la filme este gratuit.  

Benjamin Ribout, directorul festivalului, ne oferă o imagine a punctelor esențiale Pelicam 2015: „Camping la apă, biciclete, hamace, soare, documentare serioase și inedite în România pe tema mediului înconjurător, invitați străini mai mulți ca niciodată la malul Dunării plus workshopuri internaționale de radio și regie de film pentru a descoperi și a documenta zona.”

Pentru prima oară la festival va exista și o zi cu filme special dedicate copiilor. Și tot la acest capitol intră și prezența a 30 de copii de la Școala Franceză Anna de Noailles care participă la atelierul de regie din cadrul Pelicam și își prezintă filmele realizate în Deltă, dar și secțiunea Fresh Perspectives, jurizată de adolescenți din Tulcea.

Un eveniment conex festivalului este atelierul de jurnalism radio organizat în parteneriat cu Organizația Internațională a Francofoniei care va pezenta în ultima zi de festival rezultatele documentării de o săptămână în Delta Dunării. Finalul festivalului va fi animat de un concert Robin and the Backstabbers.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0