Acasă este locul unde poţi da frâu liber creativităţii. Amenajare colorată şi exuberantă pe strada Drumul Regimentului, Bucureşti

Creativitatea, bucuria şi exuberanţa definesc proiectul de amenajare al acestei locuinţe individuale P+ 1 cu suprafaţa de 192 mp, situată pe strada Drumul Regimentului, în zona de nord a Capitalei. Arhitectul George Barbu a îmbinat texturi şi culori dintre cele mai variate cu multă grijă şi ingeniozitate, astfel încât rezultatul final, departe de a cădea în capcana supraîncărcării senzoriale, este unul care animă şi inspiră.

Într-o primă fază a proiectului, intervenţiile asupra existentului au avut loc cu precădere la nivelul parterului, unde au fost operate câteva recompartimentări. Iniţial, exista o intrare separată dinspre holul de acces către bucătărie, însă, deoarece beneficiarul şi-a dorit o comunicare directă între aceasta şi living, ea a fost închisă. Pe locul său a fost realizată o ureche de zidărie, ce închide frontul de mobilier al bucătăriei şi generează o nişă folosită pentru stivuirea lemnelor pentru şemineu.

casa_nm_arhistation_9

Astfel, a apărut un element natural, cu aer rustic care, împreună cu măsuţa secţiune de trunchi de copac, stabileşte un contrast suprinzător cu textura bogată, preţioasă a canapelei aurii. Zona de dining este atât accentuată, cât şi separată vizual de restul spaţiului de zi, de un perete placat cu cărămidă.

casa_nm_arhistation_10

Grupul sanitar, a cărui suprafaţă a fost mărită prin mutarea peretelui cu uşa de acces, creează impresia că ne-am afla într-un club hip, gata de a ne realătura distracţiei, graţie peretelui pictat cu motive geometrice stilizate în culori vii, a placajului cu oglindă pe întreaga înălţime şi a elegantului lavoar stativ.

casa_nm_arhistation_11

Etajul conţine două dormitoare cu băile adiacente, cel matrimonial fiind deservit şi de un dressing walk-in, precum şi o cameră ce poate fi folosită atât ca home office, cât şi ca dormitor pentru oaspeţi. Aici, atât paleta cromatică, cât şi texturile sunt mai „aşezate”, subliniind faptul că această zonă este destinată relaxării.

casa_nm_arhistation_12

În dormitorul matrimonial, patul este detaşat de perete şi marcat de o structură cu grilaj metalic, care integrează şi noptierele din PAL. Nuanţele de gri şi roz pal sunt continuate în cadrul băii, subliniind unitatea dintre cele două spaţii. Baia secundară, cu ceramică albastru-deschis şi tonuri naturale de lemn, reia motivul inspiraţiei rustice, prezent şi la parter.

PROIECT: Casa NM; AMPLASAMENT: Str. Drumul Regimentului, cartier Vatra Nouă, Bucureşti; SUPRAFAŢA TERENULUI: 318 mp; SUPRAFAŢA CONSTRUITĂ DESFĂŞURATĂ: 192 mp; ARHITECTURĂ DE INTERIOR ŞI AMENAJARE: Arhistation; ECHIPA: arh. George Barbu; FINALIZAT: 2020