fbpx

Actorul şi arhitecţii: Cronica unei întâlniri

În data de 8 decembrie 2010, Teatrul Naţional de Comedie din Bucureşti a găzduit evenimentul "Actorul şi arhitecţii", organizat de igloomedia şi Grohe România. În cadrul a ceea ce se doreşte a fi prima dintr-o serie de seri culturale dedicate exclusiv membrilor OAR, arhitecţii ce s-au înscris, în prealabil, pe site-ul www.igloo.ro, au avut ocazia de a asista la one-man-show-ul "Sunt un orb", susţinut de Horaţiu Mălăele. Actorul s-a bucurat să răspundă provocării de a apărea în faţa arhitecţilor într-un spectacol pe care l-a numit "de suflet", declarând că debutul său în Bucureşti a avut loc în clubul din incinta UAUIM, pe atunci "cel mai în vogă şi în zona cea mai intelectuală a Capitalei".
La rândul său, Bruno Andreşoiu, director general al igloomedia, a subliniat importanţa şi necesitatea regrupării branşei arhitecţilor în jurul valorilor culturale.
"Cred foarte tare în nevoia şi bucuria de a fi împreună ca metodă de reconstrucţie a unei imagini pe care probabil că ar trebui să o avem", a declarat Bruno Andreşoiu în scurtul discurs susţinut în deschiderea evenimentului. De asemenea, el a subliniat importanţa de a aborda această întâlnire "din perspectiva şi modul în care suntem priviţi de ceilalţi pentru felul în care ne facem meseria şi, nu în ultimul rând, pentru felul în care arată lucrurile în jurul nostru". În închiderea discursului său, Bruno Andreşoiu i-a mulţumit lui Horaţiu Mălăele pentru acceptarea invitaţiei lansate de organizatori şi firmei Grohe România pentru "subtilitatea de a înţelege sufletul arhitecţilor şi nu numai mâna care ţine pixul".
Spectacolul susţinut de Horaţiu Mălăele, combinaţie de umor debordant, critică socială şi sensibilitate poetică i-a cucerit pe toţi cei prezenţi, stârnind aplauze îndelungi şi hohote de râs. Arhitecţii s-au reunit apoi în lobby-ul Teatrului Naţional de Comedie, într-o atmosferă destinsă şi convivială, şi au plecat de la eveniment cu amintiri plăcute, dar şi cu câte un exemplar din volumul "Case din România 3", editat de igloomedia în cadrul seriei igloobest şi oferit în dar de Grohe.

Mai multe informații pe pagina de facebook a evenimentului, www.facebook.com/actorulsiarhitectii

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0