fbpx

Ad Libitum şi Calea Lactee a muzicii clasice

CD-ul „Ad Libitum Primus” nu aşteaptă decât savorile cele mai alese ale primăverii pentru a fi lansat. Constelaţia sonoră denumită Ad Libitum este alcătuită din violoniştii Alexandru Tomescu, Şerban Mereuţă, violistul Bogdan Bişoc şi violoncelistul Filip Papa.

Ad Libitum şi Calea Lactee a muzicii clasice

Pe lângă virtuozitatea şi talentul celor patru muzicieni, ceea ce garantează succesul CD-ului „Ad Libitum – Primus” este colaborarea cu inginerul de sunet german Jakob Haendel – un expert pe care îl recomandă nu doar premiul Grammy obţinut, ci şi faptul că a lucrat cu cei mai mari muzicieni ai lumii, ca Joshua Bell sau Gidon Kremer.

Ad Libitum este o constelaţie care s-a format în aproximativ 8.280 de zile, adică în 23 de ani. Structura iniţială a cvartetului a fost alcătuită din Adrian Berescu, Şerban Mereuţă, Bogdan Bişoc şi Filip Papa. Armoniile lor au interferat pentru prima oară la Iaşi, aduse laolaltă de prof. Bujor Prelipcean, prim-violonist al Cvartetului Voces. Ad Libitum a fost modelat apoi de ciocnirea cu alte mari constelaţii care poartă nume sonore precum „Fine Arts Quartet”, „Amadeus Quartet” sau „Juilliard Quartet”.

Recunoaşterea absolută au obţinut-o în 1997 în urma Concursului de la Evian, cea mai renumită competiţie de profil, unde au obţinut: Marele Premiu, Premiul Presei Internaţionale şi Premiul Mecenatului Muzical.

În urmă cu un an violonistul Adrian Berescu a fost desprins din constelaţia Ad Libitum de o întorsătură tragică a destinului. După această pierdere, Alexandru Tomescu a reîntregit configuraţia muzicală. Au început un nou drum şi un nou destin, al cărui simbol este primul compact disc în această nouă formulă: Ad Libitum Primus.

Ad Libitum şi Calea Lactee a muzicii clasice

După concertul din 22 aprilie de la Ateneul Român va urma un eveniment la Sibiu, în 24 aprilie, la Sala Thalia.

Cele două recitaluri susţinute de Cvartetul Ad Libitum se asociază cu programul „Tinerii la Repetiţii” iniţiat de Liternet.ro. Astfel în dimineaţa zilei de 22 aprilie, bucureştenii vor putea urmări recitalul în cadrul unei repetiţii deschise programată pentru ora 14.30. La Sibiu, repetiţia deschisă are loc în 24 aprilie de la ora 15.00.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0