fbpx

Adelina Ivan | Valentina Vidrașcu | Carmen Secăreanu

Fashion-ul are privilegiul de a transforma în second skin ceea ce visăm, ceea ce creăm. Trecutul și viitorul se întâlnesc în formule tot mai îndrăznețe pe po­diumurile de defilare, într-o ecuație care nu exclude nici poezia, nici matematica. Am ales pentru igloo #182 să privim către fashion design-ul românesc prin ipostazele a trei creatoare contemporane, Adelina Ivan, Carmen Secăreanu și Valentina Vidrașcu, prezențe constante pe scena eclectică a modei locale și internaționale.

ADELINA IVAN
Armonia liniilor funcționale

Universul tău în texturi, culori, nuanţe şi dimensiuni şi proiectul cel mai drag de până acum.
Încerc să spun o poveste despre armonie în alb și negru, despre lucrurile simple, despre matematică și poezie. Urmăresc fluxul și imobilitatea timpului construind structuri și geometrii peste care se formează desene în mișcare. Îmi propun să rămân în zona aceasta experimentală, să reanalizez mijloacele pe care le folosesc și să nu mă setez pe un anumit parcurs. Un proiect mai special a fost performance-ul pentru colecția de toamna-iarnă 2017/2018 care a avut loc în octombrie 2017 în spațiul Mezanin din Palatul Universul. Printre proiectele la care mi-a plăcut să lucrez a fost colaborarea cu Vlad Brăteanu pentru campaniile de imagine foto/video, dar și participarea la Berlin Fashion Week și realizarea costumelor și a decorurilor pentru câteva piese de teatru.

182_ai_designrom_940x627

◊ ◊ ◊

VALENTINA VIDRAȘCU
Tinerețe fără bătrânețe și ie fără de moarte

Cine te inspiră (există/au existat mentori, artiști preferaţi, modele, repere)?
Inspirația se poate găsi în orice gest autentic, sincer, arhetipal. Mă inspiră persoanele care reușesc să își mențină intactă semnătura personală, încercând mereu, sezon după sezon, să descopere noi și noi culoare creative. Din această categorie face parte designerul belgian Dries Van Noten.

182_vv_designrom_940x627

◊ ◊ ◊

CARMEN SECĂREANU
Magia înveșmântării

Cum s-ar putea explica, pe scurt, filosofia ta creativă?
Orginalitate în formă și concept, dar aplicată, designul, după părerea mea, trebuie să respecte și latura lui de funcționalitate. De curând, am realizat că tot ceea ce este acum în mare vogă – design sustenabil, colecții unisex, show-uri comune cu modele feminine și masculine – sunt lucruri pe care eu le fac deja de ani de zile, doar că nu le-am popularizat ca atare. Din păcate, societatea actuală pare că nu mai face nici cel mai mic efort de decriptare, citește doar enunțuri, un fel de junk food cultural pentru oameni needucați.

182_cs_designrom_940x627

Interviurile complete, însoțite de imagini, le puteți citi în cel mai recent număr igloo 182 feb-mar 

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0