fbpx

„Alb de Corn”. Cristian Răduţă la Galeria 418

Marţi, 8 iunie, la Galeria 418 din capitală are loc vernisajul expoziţiei personale a sculptorului Cristian Răduţă, „Alb de Corn”, în cadrul căreia vizitatorii pot admira o serie de opere recente ale tânărului artist recunoscut la nivel internaţional, alese de curatorul Aurelia Mocanu. De asemenea, expoziţia este inclusă în circuitul Nopţii Galeriilor, desfăşurată în data de 11-12 iunie.

Născut pe 17 aprilie 1982, Cristian Răduţă a absolvit Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, secţiunea Sculptură în 2005 şi, în prezent, este doctorand în cadrul aceleiaşi instituţii. Prima expoziţie personală, intitulată „Insectar”, o organizează în 2002, la Galeria Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti. Mai mult, din 1999, participă la expoziţii de grup şi târguri de artă din ţară şi din întreaga lume. În 2008 şi 2009, a luat parte la evenimentul „Cetate. Atelier la Dunăre”, ediţia I şi II, organizat la castelul Castel Barbu Druga, Cetate (România).

Activitatea bogată a lui Cristian Răduţă a fost recompensată în repetate rânduri, artistul obţinând, în 2005, Premiul pentru Sculptură al Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti şi beneficiind, în perioada 2006-2008, de o bursă „Vasile Pârvan” la Accademia di Romania din Roma, Italia. O serie de lucrări care îi poartă semnătura au fost incluse în repertoriul unor muzee şi galerii prestigioase, precum Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti, 418contemporary ArtGallery (Bucureşti) sau Canadian Clay and Glass Gallery (Waterloo, Canada), dar şi în colecţii particulare din România, Germania şi SUA.

Printre cele mai cunoscute opere ale lui Cristian Răduţă se numără seria de sculpturi monumentale „Rinoceri”, trimiţând, pe de o parte, la scrierile lui Eugen Ionescu şi, pe de alta, la tradiţia leilor, „spirite protectoare” ale monumentelor şi intrărilor în clădiri.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0