fbpx

Albastru electric și roz viu pentru locuința a doi designeri

AMENAJARE DE INTERIOR: Biancoebianca Studio TEXT: Anca Rotar FOTO: Denis Săvescu, courtesy of Biancoebianca Studio

Situat la etajul al doilea al unui bloc din Timișoara, construit în perioada comunistă, duplexul care a devenit locuința designerilor de la Biancoebianca Studio a reprezentat o adevărată provocare pentru cei doi, deoarece fiecare aspect al interiorului a trebuit schimbat. Ceea ce început ca un interior tipic pentru epoca din care datează clădirea a fost transformat în totalitate prin culori puternice, forme geometrice și combinații eclectice de materiale și pattern-uri.

Încă de la intrare, perspectiva se deschide către spațiul generos de zi format din living cu zonă de dining și bucătărie. Zona de noapte de la nivelul superior cuprinde dormitorul matrimonial cu baia adiacentă și un dressing tip walk-in. Din existent nu au fost păstrate decât două elemente – scara interioară în spirală, transformată complet prin culori, și detaliile din teracotă verde.

 

Designerii și-au dorit, inițial, să folosească marmură pentru podele, însă materialul s-a dovedit prea greu pentru a fi susținut de structura existentă. Această limitare a dictat, totuși, un compromis creativ, în care pattern-ul marmurii folosite în baie se repetă în diferite puncte ale amenajării și, în mod remarcabil, în cadrul mesei custom din zona de dining, conectând vizual diferitele interioare și devenind, astfel, un leitmotiv al proiectului. În bucătărie, mobilierul roz contrastează armonios cu podeaua din lemn, care a fost refăcută în totalitate și vopsită în negru, pentru un aspect suprinzător și elegant.

8-643F825F-C446-4C65-AB0E-180EBF054AAD

În întreg spațiul se resimte dorința de a experimenta cu materialele și formele, prin geometrii neașteptate, decupaje suprinzătoare și piese de mobilier alese pe sprânceană – precum scaunele din jurul mesei de dining. Fundalul cu tonuri neutre de gri ghidează privirea către accentele de culoare, dintre care „vedeta” este rozul, preferatul celor doi designeri. Albastrul, o altă culoare iubită de cei doi, a fost folosit cu precădere pentru tapițeria pieselor de mobilier, dar și pentru detaliile de sticlă ale ușilor sau în cadrul accesoriilor de dimensiuni mici.

 

Arta joacă, de asemenea, un rol important în amenajare, ea reprezentând, pentru designeri, un mod de a-și exprima personalitatea și stilul de viață eclectice. Operele prezente în amenajare au un aer jucăuș, pe alocuri naiv, vorbind despre bucuria creației și unicitate.

9-D7B813B8-5FE6-420D-9ABC-848AEB59108F
Ne-am dorit un spațiu elegant, dar potrivit locuirii. Am vrut să creăm un sanctuar confortabil, de aceea am folosit tonuri de gri pentru fundal, și accente vibrante de albastru și roz pentru a integra în amenajare culorile-marcă ale Biancoebianca. Timeea Diosi, designer, Biancoebianca Studio
7-02,BLU

PROIECT: amenajare interior duplex; AMPLASAMENT: Timișoara, România; SUPRAFAȚA UTILĂ: 86 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: Biancoebianca Studio; ECHIPA: Timeea Bianca Diosi, Elie Kamel; FINALIZAT: 2022

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0