fbpx

Album de familie. București 2021

De Ziua Europei, pe 9 mai 2015, ARCUB a lansat platforma interactivă Album de familie. București 2021, care marchează încheierea primei etape a proiectului București – Memoria | Explorarea | Imaginarea – Orașului. Platforma este accesibilă din website-ul proiectului, www.bucuresti2021.ro, lansat cu aceeași ocazie.

Album de familie. București 2021

Adevărată arhivă virtuală, Album de familie. București 2021 permite explorarea după criterii cronologice, cât și după autor, colecție sau cuvinte cheie, a întregului material adunat într-un efort colectiv și participativ de a cartografia memoria cognitivă a cetățenilor orașului. Reunind toate sectoarele vieții socio-culturale a Bucureștiului în cele mai evocatoare imagini fotografice și secvențe filmate extrase din colecții personale și fonduri documentare, platforma interactivă Album de familie. București 2021 oferă o perspectivă atât asupra Bucureștiului real, cât și a Bucureștiului care trăiește în amintirile celor care îl locuiesc.
 
București – Memoria | Explorarea | Imaginarea – Orașului este proiectul platformă organizat sub forma unei trilogii inițiate în 18 martie cu ocazia lansării oficiale a candidaturii independente a orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. De-a lungul celor două luni de la lansare până azi, Bucureștiul a fost pus sub microscop printr-o serie de evenimente săptămânale ce au reunit toate sectoarele vieții socio-culturale și au propus moduri în care orașul poate fi accesat de către locuitorii săi. De la mic la mare, cetățeni și personalități din sfera culturală și-au contopit punctele de vedere în căutarea amprentei sonore a orașului, au explorat Bucureștiul din file de literatură, dar și oportunitățile sale ca destinație de city-break, au pus în lumină stereotipurile și culorile comunităților locale, pe alocuri exotismul acestora.
 
Această etapă va fi continuată de partea a doua a proiectului intitulată Explorarea Orașului, care se va desfășura între 15 mai – 15 iulie. Invităm publicul să descopere și să surprindă în imagini Bucureștiul așa cum e el astăzi, prin intermediul evenimentelor găzduite sau organizate în parteneriat prilejuite de aceeași candidatură. Zilnic, între orele 10:00 – 22:00, echipa noastră îi așteaptă în Lipscani 84-90 pe cei care știu sau își doresc să învețe mai multe despre rolul benefic al culturii în viața noastră, pentru îndrumări și detalii.
 
Încurajăm publicul să ne viziteze pe web, în social media, cât și la Hanul Gabroveni, unde va putea participa activ la maparea istoriei orașului, care continuă pe parcursul întregii veri, în paralel cu manifestările diverse cu care ARCUB a obișnuit publicul bucureștean, dar și a unora inedite.
Împreună desenăm Bucureștiul!

www.bucuresti2021.ro
 

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0