fbpx

Ambasada Olandei susţine tinerii artişti de la Romanian Design Week 2017

Cei mai talentaţi absolvenţi 2016 de la departamentul de Fashion Design al Universității de Arte din Arnhem, ArtEZ și de la Departamentul de modă al Universității Naționale de Arte din București îşi vor prezenta creaţiile în cadrul Romanian Design Week 2017. Proiectul TRANSFORMERS poate fi vizitat la etajul al doilea al spațiului central din strada George Cobălcescu nr 45. Din 2015, Romanian Design Week este susţinut de Ambasada Olandei.

© PHOTO PETER STIGTER ARTEZ 2016

© PHOTO PETER STIGTER ARTEZ 2016

Expoziția aduce în atenție zece tineri designeri de modă care au fost aleși să își prezinte colecțiile de diplomă într-o amenajare ce se concentrează pe viziunea lor personală, pe pasiunea și pe entuziasmul lor privind viitorul fascinant al modei: Johanna Bas Backer, Jorieke Tenbergen, Rosanne van Wijk, Christina Albrecht, Peer Cox, Alina Iuliana Rădulescu, Diana Petroi, Silvia Pavăl, Cristina Gheorghe, Alexandru Simedru.

Expoziția este rezultatul unei colaborări de succes dintre profesioniști olandezi și români din domeniul designului vestimentar. Transformers prezintă tinere talente din ambele țări, fiind o reflectare a creativității generației următoare. Conferința „Re-designing fashion education” cu Matthijs Boellee (profesorul-invitat de la ARTez – n.red.) oferă o platformă excelentă pentru schimbul de idei educaționale și creative„, declară Stella Ronner-Grubačić, ambasadorul Olandei în România.

© PHOTO PETER STIGTER ARTEZ 2016

© PHOTO PETER STIGTER ARTEZ 2016

Curatorii acestei expoziții sunt Lenn Cox din Olanda, o curatoare preocupată de idealuri și de idei avangardiste şi Sergiu Chihaia, un artist vizual complex ce este preocupat de cercetări în domeniul textilelor, volumetriei și manufacturii.

© PHOTO PETER STIGTER ARTEZ 2016

© PHOTO PETER STIGTER ARTEZ 2016

„Singura certitudine pe care o avem astăzi este că ne aflăm în continuă mișcare și schimbare. Și că putem influența viitorul! Moda este locul în care cultura se arată pe sine drept cea mai dinamică și se află mereu în tranziție. Acești absolvenți și-au descoperit propria cale și și-au creat propria semnătură artistică în cei patru ani de studiu, transformând idealuri și idei în forme, materiale și meșteșuguri”, declară Lenn Cox.

© PHOTO PETER STIGTER ARTEZ 2016

© PHOTO PETER STIGTER ARTEZ 2016

De asemenea, o abordare creativă a prezentării au avut-o arhitecții de la studioul BAZA, care au realizat designul și arhitectura expoziției, și Denis Simion, o tânără artistă care studiază sculptura la Universitatea de Arte Plastice din București și care a realizat manual toate manechinele din expoziție.

tinuta-absolvent-artez_rosanne-van-wijk

“30 de ținute. 10 creatori. 2 țări. UNArte și artEZ. Am transformat acest face off al ținutelor de la două școli de modă într-un experiment inversat. Vizitatorii urcă pe podium, defilând sub neoanele calde și privirile egale ale manechinelor de hârtie, ce flanchează lungul traseului ca într-un joc de „țară țară vrem ostași”. Fiecare ținută are manechinul personalizat, cu membrele si chipul atent modelate și decupate de Denis Simion, din hârtie, aracet și sârmă. Asamblări și recuperări, o armată de papier mache suspendată la nivelul privirii celor care îi traversează linia frontului.”, declară Maria Duda, arhitect BAZA.

tinuta-absolvent-unarte_alexandru-simedru

În plus, duminică, 21 mai (ora 17) va avea loc și conferința „Re-designing fashion education”, care va aduce în fața publicului trei alumni deveniți profesori-icon în școlile în care s-au pregătit. Seminarul va fi despre lucruri esențiale pe care fiecare tânăr designer la început de drum trebuie să le stăpânească pentru a depași baierele dezvoltării unui brand nou.

tinuta-absolvent-unarte_alina-radulescu

Vorbitorii vor fi Sergiu Chihaia, UNArte București, Lucian Broscățean, UAD Cluj, și Matthijs Boelee, profesor de design vestimentar ArtEZ, unde ocupă și funcția de conducere în cadrul departamentului de modă.

tinuta-absolvent-unarte_cristina-gheorghe

Conferința „Re-designing fashion education” și expoziția Transformers sunt prezentate de Romanian Design Week în parteneriat cu Ambasada Olandei la București, departamentul de Fashion Design ArtEZ de la Universitatea de Arte (Arnhem) și Departamentul de modă al Universităţii Naţionale de Arte din București.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0