Amenajare Lake House by Dofinteriors

Situată în apropierea unui lac, casa se bucură de o perspectivă spectaculoasă asupra acestuia. Nu este de mirare, atunci, că apropierea de natură a reprezentat punctul de plecare al proiectului de amenajare interioară. Arhitecţii au căutat un echilibru estetic al naturalului cu un stil atemporal al tonurilor neutre de bej şi gri, punând accent pe mai multe puncte de interes vizual. Un element foarte important al amenajării este lumina naturală, ce pătrunde generos în spațiu grație ferestrelor înalte din pardoseală până în plafon.

Prima perspectivă a casei suprinde prin întâlnirea cu un panou decorativ din tablă perforată albă care are rolul de a uni toate nivelurile casei. Acest „perete perforat” este pus în evidenţă de lumina zenitală care pătrunde în spaţiu prin luminatorul de la mansardă.

Atenția la detalii este subliniată printr-o serie de elemente, dintre care se remarcă lampadarele încastrate în perete, un detaliu discret ce crează o senzație de fuziune între obiecte, plafonul care nu intersectează niciodată pereții, reprezentând un detaliu subtil ce lasă elementele arhitecturale să respire ca volume în spațiu, respectându-se reciproc sau uşile filomuro, înalte din pardoseală până în plafon.

Plinta este încastrată şi ea, pentru a avea o planeitate între toate elementele din acelaşi plan cu pereţii, şi tot încastrate sunt benzile led, care oferă o lumină continuă, marcând detalii fine de îmbinare între suprafeţe. În ceea ce priveşte finisajele, suprafeţe preţioase de oglindă sunt alăturate celor din beton, cu o textură brută. Draperiile albe reprezintă o continuare fluidă a pereţilor, albi şi ei.

Corpurile de iluminat provin de la branduri celebre pentru calitatea şi inovaţia în produs, precum Petite Friture, Ingo Maurer , Karman, Foscarini, Flos şi Moooi, şi sunt atent poziționate într-o scenografie căutată, înnobilând fiecare punct de interes. Elementele vegetale își fac şi ele loc în amenajare, îndeplinind şi rolul de accente de culoare.

Zona de zi ocupă planul parterului, iar zona de noapte, formată din trei dormitoare cu băi proprii, este amplasată la etaj.  Fiecare cameră a fost amenajată în aşa fel încât să îşi păstreze individualitatea prin diferite elemente atent alese, fie ele de mobilier, de detaliu sau de finisaj, dar fără a ieşi din continuitatea stilistică a conceptului.

PROIECT: Amenajare de interior Lake House; ARHITECŢI: Dofinteriors – Raluca Dofin şi Radu Dofin; SUPRAFAŢĂ: 450 mp; FINALIZAT: Decembrie 2019