fbpx

An-tan-te. Jucăm azi jocuri de ieri

De 1 iunie, În Fața Blocului și Acuarela, cu sprijinul Asociației Culturale Imbold, organizează An-tan-te, primul eveniment de joacă afară dedicat deopotrivă celor mari și celor mici.

În Fața Blocului, colecția de jocuri ale generației cu cheia la gât organizează, în parteneriat cu Acuarela și Asociația Culturală Imbold, An-tan-te: primul eveniment de joacă afară dedicat deopotrivă celor mari și celor mici, pe 1 iunie, în Grădina Botanică.  

Evenimentul își propune să readucă în actualitate jocurile « generației cu cheia la gât », servind în același timp drept punte între generații.  

« După cele câteva opriri ale Caravanei de Joacă în școli și gradinițe din București dar și din țară (Galați, Brașov, Sibiu și Iași), ne-am dat seama că nu doar celor mici le place să se joace afară ci și celor mari. Așa că ne-am pus pe treabă și am organizat An-tan-te, care sperăm să devină o prezență constantă în peisajul de evenimente recreative de la noi. » declară Vlad Tomei, co-autor În Fața Blocului.  

An-tan-te se va desfășura în spațiul Grădinii Italiene din interiorul Grădinii Botanice din București, spațiu care va fi împărțit în două zone de joacă : una pentru adulți și cealaltă pentru copii.  

« Vom juca 123 La Perete Stai, 9 Pietre (Castelul), Diri Diri, Elasticul, Frunza, Lapte Gros, 21, Pătrățica, Țară Țară Vrem Ostași plus multe alte jocuri, toate pe terenuri ‘special amenajate’ »  spun Alexu și Andrei Toader, acționari Acuarela.  

Acuarela și Acuarela Bufet vor instala două terase în aer liber, câte una pentru fiecare zonă de joacă, iar librăriile Humanitas vor fi prezente cu o bibliotecă « pe iarbă » iar Creative Board Games ne vor aduce Piticot, Nu Te Supăra Frate, Bunul Gospodar și alte jocuri de societate din copilărie. Nicecream.fm și That Couch Funk Collective vor asigura « coloana sonoră », inspirată din muzica anilor ’70 – ’90.  

Evenimentul se va desfășura între orele 14 :00 – 22 :00 iar taxa de intrare este de 5 lei pentru adulți.

Copiii au intrarea liberă. Fiecare copil trebuie să fie însoțit de un adult.  

An-tan-te este cel mai mare eveniment al Caravanei de Joacă, proiectul colaborativ dintre În Fața Blocului și Școala de Joacă, proiect care merge în școli și grădinițe pentru a învăța pe copiii de azi, jocurile de ieri.  

Asociația Culturală Imbold se concentrează pe intermedierea de multe ori informală a relației dintre artiști și publicul lor. Atât Asociația, cât și galeria cu același nume, susțin mixul dintre ramuri artistice, tehnici și tehnologii (sculptură, ilustrație, design industrial, mapping, fotografie, performance).

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1595803464011129/

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0