fbpx

And the winners are… igloo anunță câștigătorii concursului de design #AlegeAsumat

În perioada 17 mai – 30 iunie 2021 igloo a organizat, cu sprijinul BAT, competiția de design urban și de obiect #AlegeAsumat, care și-a propus să încurajeze comportamentul responsabil față de mediu, să susțină comunitatea creativă locală și să ofere soluții sustenabile pentru un oraș curat. Într-un gest de implicare socială și ecologică, apelul către arhitecți, designeri, artiști și studenți a avut ca temă conceperea de designuri de scrumiere stradale & de scrumiere individuale/portabile (pocket ashtrays). Competiția a însumat premii în valoare de 6000 Euro (taxe incluse) și s-a adresat exclusiv persoanelor peste 18 ani.

Le mulțumim tuturor celor 70 de participanți/echipe participante pentru proiectele interesante înscrise în competiție!

După îndelungi analize și deliberări și având în vedere calitatea și diversitatea proiectelor înscrise, anunțăm astăzi cele 3 proiecte câștigătoare, împreună cu 3 mențiuni speciale.

În evaluarea proiectelor, membrii juriului (prof. univ. dr. Petru Lucaci, arh. Claudius Pop, arh. Adrian Ciocăzanu) au avut în vedere următoarele criterii: expresia estetică și creativă/inovatoare a designului propus; gradul de funcționalitate; adecvarea la temă și la cerințele specifice ale competiției; posibilitatea de implementare a proiectelor.

Suntem bucuroși că au răspuns apelului nostru atâția tineri – arhitecții și designerii de mâine –, cu propuneri de proiecte atât de interesante și de creative. Fiecare proiect înscris a avut cel puțin un element, o idee, o poveste care ne-au atras atenția, ceea ce confirmă încă o dată importanța unor astfel de competiții, în care designul capătă și implicații sociale, etice, ecologice”, a declarat Adrian Ciocăzanu, co-fondator igloo media și membru în juriu.

Iată, așadar, lista proiectelor câștigătoare:

  • LOCUL 1 | 3 000 Euro – „Living Box” de Timotei Hotea, Timișoara

bat-living box1

(detalii de planșă)

(detalii de planșă)

Descriere proiect (fragment): Scrumiera stradală a fost gândită asemenea unei sculpturi urbane. Prisma de oțel, aleasă intenționat de factura unui material patinat de vreme, se așază transparent în peisajul urban, transformându-se într-un accent odată ce te apropii de ea – moment în care materialitatea devine mult mai importantă și marchează funcțiunea obiectului. E o scrumieră ce poate funcționa în orice mediu, integrând firesc în aspectul și compoziția sa urmele de uzură și petele de scrum. Scrumiera mică păstrează, în aceeași notă, aerul de intimitate și simplitatea formală.

Motivația juriului: Juriul a apreciat, dincolo de funcționalitate, calitățile sculpturale surprinzătoare ale obiectului, simplitatea și discreția formei, proporțiile echilibrate ale întregii compoziții, textura, prezența minerală bine asimilată peisajului citadin.

 

  • LOCUL 2 | 2 000 Euro – „Scrumieră urbană modulară” de Florin Costin Dogaru, Râmnicu Vâlcea
bat-scrumiera modulara

(detaliu)

Descriere proiect (fragment): Cele două scrumiere prezintă o formă inspirată din dinamismul orașului, un design modern care funcționează atât în scară mare pentru spațiul urban, cât și la scară mică pentru o scrumieră de buzunar. Culorile vii sunt inspirate din natură.

Motivația juriului: Membrii juriului au punctat favorabil designul contemporan, ergonomic, sintetic și eficient al obiectului propus, precum și gradul ridicat de flexibilitate și adaptabilitate a mecanismului de prindere și de integrare în contextul urban.

 

  • LOCUL 3 | 1 000 Euro – „Matca” de Radu Prusan, București

bat-matca1

(detalii)

(detalii)

Descriere proiect (fragment): Ideea a pornit de la imaginea stupului, a albinelor care lucrează pentru binele comun, iar noi, la fel ca ele, putem conlucra. Fiecare scrumieră mică este o albină strângătoare, ce revine la stup şi îşi goleşte conţinutul în spaţiul prevăzut în scrumiera mare.

Motivația juriului: Juriul a remarcat aici îndrăzneala unghiurilor și expresivitatea designului, cromatica de impact, toate trimițând, într-un limbaj contemporan și sugestiv, la elemente dintr-un viitor probabil nu foarte îndepărtat.

Cum competiția s-a dovedit extrem de strânsă, iar calitatea proiectelor ridicată, echipa igloo a decis să acorde și 3 mențiuni, constând în câte un giftbox special, Carte și vin.

carte_vin _3

Mențiune 1 – „mr. bin” de Andreea Cornilă, București

bat-mr bin

Mențiune 2 – „Scru-lumiere” de Laura Tomșa & Valentin Pârvu, Craiova

bat-scrulumiere1

bat-scrulumiere2

Mențiune 3 – „Flow” de Norbert Velescu, Cluj-Napoca

bat-flow

Felicitări câștigătorilor și tuturor celorlalți participanți pentru efort și creativitate!

Timotei Hotea, locul I: „Mă bucur nespus de mult pentru vestea primită!!! A fost o reală surpriză aflarea rezultatelor și una dintre cele mai mari emoții trăite, din punct de vedere profesional. Am creat cu multă pasiune întreaga poveste ce s-a conturat ulterior în soluția câștigătoare și mă face extrem de fericit să văd că a fost înțeleasă și apreciată pe deplin. Mulțumesc din suflet!

Florin Costin Dogaru, locul II: „Vreau să mulțumesc echipei Igloo pentru găzduirea și oportunitatea oferită de a participa la acest concurs, un concurs interesant, creativ și important datorită responsabilității pe care o creează față de mediu. Principalul obiectiv al designului propus de mine este de a se integra printr-o formă contemporană, simplă și prin culori vii, încercând totodată să fie ergonomic și eficient. Cu toate că a luat locul 2, sper ca designul produs de mine să fie realizat și să îl regăsesc și în Râmnicu Vâlcea.”

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0