fbpx

Ansamblu de locuinţe Rovere

Text: ANCA ROTAR
Foto: COSMIN DRAGOMIR

Unora le place stilul italian, iar noi îi înţelegem; este un stil ce nu lasă loc pentru compromisuri şi pentru care confortul şi vizualul sunt aspecte complementare, nu rivale, nelipsite din orice proiect. Acest nou ansamblu de apartamente din nordul Bucureştiului dezvoltă aceste principii şi îşi propune să stabilească un nou standard de calitate pe piaţa locală. Pentru că la dolce vita trebuie să aibă parte de un decor pe măsură.

Complexul de locuinţe Rovere Exclusive Concept ocupă o suprafaţă totală construită de 15 500 mp, fiind format din două volume identice, cu un regim de înălţime de P+3. Acestea sunt separate de un spaţiu de socializare, dominat de prezenţa unei generoase piscine în aer liber. De la distanţă, acestea se remarcă prin aspectul ludic şi totuşi elegant al faţadelor, ce se definesc ca un joc controlat de încadraturi rectangulare, finisate în alb şi tonuri de cafeniu şi bej. Acest joc îşi atinge punctul culminant pe laturile adiacente zonei de socializare, unde cele două clădiri creează iluzia a două piese de puzzle care au fost separate. Astfel, se stabileşte un dialog în care zonele pline de pe o faţadă corespund golurilor de pe cealaltă, impresia generală fiind una de dinamism şi, în acelaşi timp, de simetrie. Dincolo de comunicarea la nivel vizual, corpurile sunt totodată conectate la nivel subteran printr-un spaţiu comun, unde au fost amenajate parcările şi funcţiunile tehnice.

Pentru fiecare clădire, principala cale de acces este marcată de un portic intenţionat incomplet, ce trimite în mod ironic (dar fără pic de maliţiozitate) la imaginea idilică a locuinţelor dintr-un sat alpin. Aspectul inovator şi îndrăzneţ al exteriorului se traduce la interior printr-o serie de spaţii mari şi confortabile, cu un design unic personalizat.

Fiecare volum adăposteşte câte 35 de apartamente de 2 până la 4 camere, fiecare cu propria identitate, ultimul nivel fiind rezervat pentru apartamente tip penthouse. Circulaţia pe verticală este asigurată prin prezenţa unui lift, ce realizează legătura şi cu locurile de parcare de la subsol, dar şi printr-o scară ce lasă lumina soarelui să pătrundă la interior, printr-un luminator de mari dimensiuni. Atât apartamentele de la parter, cât şi penthouse-urile beneficiază de grădini private.

De altfel, asigurarea unei anumit grad de intimitate pentru viitorii locatari a fost una dintre preocupările principale ale arhitecţilor, motiv pentru care, atunci când a venit rândul finisajelor, au fost alese materiale cu bune proprietăţi de izolare fonică şi termică. Niciun detaliu nu a fost lăsat la voia întâmplării, de la tonurile calde ale parchetului din lemn natural până la băile sofisticate, amenajate într-un autentic stil italian. Interioarele vor fi desăvârşite odată cu finalizarea procesului de mobilare ce va fi realizat de către designeri ai companiei Rovere Mobili, în aşa fel încât să valorifice layoutul unic al fiecărui apartament.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0