fbpx


White November igloo

Antinorma la înălțime

AMENAJARE DE INTERIOR: Phenomena Laboratory TEXT: Phenomena Laboratory & Manuela Zipişi FOTO: Vlad Pătru

Phenomena Laboratory aduce în prim-plan conceptul unui stil de viață autentic care evoluează într-un ambient cu elemente naturale supra-scalate. La înălțimea nivelului 12 și retras de la scena centrală a orașului, spațiul amenajat se desfășoară pe două niveluri și oferă o priveliște privilegiată asupra Bucureștiului. Într-un asemenea cadru și bucurându-se de amplitudine, ferestrele zonei de zi par a fi tablouri vii. Nu e de mirare că dinamismul mediului natural a inspirat amenajarea apartamentului.
Privirea este mai întâi atrasă de plafonul ondulat ce imită mișcarea norilor pe axa nord-sud, având inserții luminoase pe axa opusă, între pliurile buclate. Ritmul și profunditatea pliurilor variază, dar orientarea rămâne marcată și la nivelul pardoselii, prin dispunerea parchetului în același unghi, cu scopul vădit de a direcționa atenția către unul dintre locurile importante ale zonei de zi: locul de luat masa.
 
Masa sculpturală, rotundă din sticlă este dominată de apariția unei amprente vegetale luxuriante care prezidează acest colț, având continuitate către zona de relaxare, pe care o înnobilează atât prin aspect, cât și prin protecția pe care o oferă de la supraexpunerea zonei la lumina naturală. În plan secund se remarcă obiecte de mobilier unicat, personalizate și concepute până în cel mai mic detaliu pentru a rămâne discrete acolo unde doar naturalul și natura umană pot avea întâietate.
 
Accentele decorative sunt realizate în mare parte din sticlă, o prezența diafană care nu tulbură alternanța de curb-rectiliniu, natural-prelucrat, lumină-întuneric sau solid-imaterial. Băile propun un tărâm al materialelor prețioase combinate cu atenția pentru calitatea și eleganța finisajelor și a obiectelor sanitare. Nuanțele neutre, simplitatea liniilor și puritatea materialelor folosite în stare cât mai brută elogiază mediul natural și deschid o fereastră tainică către un concept veritabil al unui stil de viață autentic.
Obiectele de mobilier unicat rămân discrete
acolo unde doar naturalul și natura umană pot avea întâietate.
Phenomena Laboratory

PROIECT: Duplex A; AMPLASAMENT: Dynamic City, Bucureşti; SUPRAFAŢA TERENULUI: 1.100 mp; SUPRAFAŢA: 350 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: Phenomena Laboratory; ECHIPA: arh. int. Eduard Baicu, dsgn. Andrei Oțet, arh. int. Cristian Matei; STRUCTURA: ing. Dumitru Iacob; PEISAGISTICĂ: Florentina Doroftei; FINALIZAT: 2021

 

Articol publicat în igloo #205/ Viena. Locuinţe sociale

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0