fbpx

Apartament 17 sau despre locuirea vibrantă

AMENAJARE DE INTERIOR: Ioka Design

TEXT: Manuela Zipiși

FOTO: courtesy of Ioka Design

Provocare: găsiți „Șaptesprezece” detalii care vă fac cu ochiul în noua amenajare de interior Ioka Design. Este posibil să depășiți sau să vă încurcați în socoteli și să o luați de la capăt, ceea nu strică – apartamentul este o reală bucurie vizuală. Inedită provocare, proiectul „Șaptesprezece” a permis echipei Ioka Design libertatea creativă a lipsei de „input din partea clientului”, apartamentul aflându-se într-un complex bucureștean de locuințe colective de pe strada Mumuleanu (proiect de arhitectură: ADNBA).

 

Spațiul respiră în voie în cei 110 metri pătrați, etalându-și supraînălțimea pe două niveluri. Arhitectele s-au lăsat inspirate de elemente compoziționale ale narațiunii spațiale, ca de exemplu microcimentul ori betonul aparent, și de trăsături precum balustrada albastră a scării și riflajul parietal din living și dormitor.

‘’La prima întâlnire cu spațiul, am regăsit balustrada albastră a scării și finisajul riflat al pereților din living și dormitor – un canvas ideal pentru amenajarea de interior gândită de studioul nostru.” Ioka Design

Rezultatul a fost intrarea în scenă a materialelor calde (mobilierul din lemn de stejar) și a obiectelor decorative cu personalitate puternică, ambele dezvăluind un mediu multifuncțional, fluid. Calitățile acestuia sunt vizibile încă din living unde, într-un cadru minimalist geometric, apare silueta sculpturală a scaunului „Bolt” (La Chance, Paris), star ludic, ce însuflețește spațiul. Cromatic, acesta este completat de un scaun de birou la fel de spectaculos (de la MDD) care, în tandem cu silueta metalică a mobilierului, creează o atmosferă propice lucrului de acasă.

 

 

Nici zona de dining nu face excepție, alăturând eleganței minimaliste a bucătăriei robustețea blândă a patru scaune pliabile (Așkia), ambientul fiind completat de prezența diafană a corpului de iluminat (New Works Tense). De menționat atenția deosebită acordată corpurilor de iluminat din întreg apartamentul, amplitudinea spațiului oferind prilejul de a alege siluete zvelte precum cea a lămpii suspendate din living – Dt Light de la De Padova.

 

 

După cum aminteam, riflajul parietal impune un ritm calm și dormitorului care întâmpină cu elemente decorative în nuanțe de albastru și cu o draperie ce dezvăluie sau camuflează un mini-dressing. În baie este pus în scenă jocul compozițional modular al lemnului versus materiale mai reci. Cheia echilibrului amenajării constă în detalii bine alese și, mai ales, armonios alăturate.

 

Articol publicat în igloo #206 / februarie-martie 2022 /Arhitectură vizionară

Top View Magazine Mockup by Anthony Boyd Graphics

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0