fbpx

Apartament S.

Text: Elena Drăghici
Foto: Andrei Mărgulescu

O singură privire este de ajuns pentru a înţelege că proprietara acestui apartament are o personalitate puternică şi apreciază foarte mult piesele iconice de mobilier. Antreprenoare cu apariţii mereu impecabile, cu un nume inevitabil asociat cu designul de calitate, Camelia Şucu a adunat în această amenajare obiecte cu poveste de la cei mai importanţi designeri contemporani.

Conceptul general este acela al unui interior cosmopolit, cald, unde tonul amenajării a fost dat de personalitatea şi gusturile proprietarei, ge­nerând o locuinţă care va fi, cu siguranţă, la fel de actuală şi peste câţiva ani. Dimensiunile generoase ale spaţiului au permis alăturarea într-o armonie compoziţională desăvârşită a mai multor elemente de mobilier speciale, cu forme atemporale, ce au un rol bine stabilit în ansamblul amenajării. Poziţionarea şi echilibrarea lor permit ca acestea să se pună în valoare unele pe altele, în loc să-şi anuleze impactul.

Zona de zi este dominată de canapeaua Ground Piece de la Flexform (design Antonio Citterio), un obiect cu design pe cât de simplu, pe atât de flexibil, care, alături de masa cu formă organică Drop de la Natuzzi şi draperiile de la Designers Guild, este un cadru ideal pentru relaxarea de seară. Dining-ul şi bucătăria sunt două spaţii care comunică, dar se şi individualizează în special prin texturile alese.

În di­ning se remarcă dulapul Cabana de la Edra (design Fernando şi Humberto Cam­pana), complet acoperit de rafie, amintind de satele africane sau de cabane primitive, şi scaunele Mummy, tot de la Edra (design Peter Traag), înfăşurate manual cu fâşii elastice. Registrul se schimbă total în bucătărie: aici predomină oţelul inoxidabil, în timp ce o serie de elemente modulare sunt ascunse în spatele uşilor glisante coplanare ale mobilierului Convivium de la Arclinea.

Zona de noapte este alcătuită din două dormitoare, foarte diferite între ele. În dormitorul de oaspeţi, cu accente de negru şi roşu ce rup linia croma­tică pe care am urmărit-o până acum, privirea este captată de patul Costanza de la Ivano Redaelli, îmbrăcat în lenjerii Ivano Redaelli Home şi perne Designers Guild, şi de noptierele cu ramă curbată Bubble de la Porada. Acestea din urmă sunt realizate printr-un procedeu special ce lasă fibra lemnului la vedere. Lângă fereastră, se află lampadarul Guardian of Life de la Pallucco (design Susanne Philippson) cu un sistem de închidere magnetic fixat pe abajur. Dormitorul matrimonial revine la bejuri şi cremuri, cu o bogăţie de texturi şi pattern-uri suprapuse, şi are în centru patul You & Me Isola de la Ivano Redaelli (design Ennio Arosio), o piesă cu adevărat spectaculoasă.

Obiectul cel mai interesant de aici rămâne însă fotoliul Barcelona, proiectat de Ludwig Mies van der Rohe şi Lilly Reich în 1929 pentru pavilionul german din cadrul Expoziţiei Internaţionale, o piesă pe care cunoscătorii o iubesc şi care susţine afirmaţia de la început despre modernitatea acestei amenajări dincolo de trenduri. Pentru ca toate aceste obiecte să trăiască frumos împreună, a fost nevoie şi de o dozare perfectă a luminii, iar corpurile clasice de la Flos, printre altele, au reprezentat o alegere inspirată a designerului.

 

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0