fbpx

Archy Fest – Architectural Hypostases | 29 septembrie – 1 octombrie pe strada Edgar Quinet

Proiectul ARCHY FEST- ARCHITECTURAL HYPOSTASES este realizat de Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, coordonat de Facultatea de Arhitectură de Interior, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023*. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro .

Proiectul cultural se desfășoară în contextul dat de împlinirea a 130 de ani de la înființarea Școlii de Arhitectură, de sărbătorirea a 20 de ani de la înființarea Facultății de Arhitectură de Interior, a 20 de ani de Secție de Design de Produs din cadrul UAUIM București și a Zilei Mondiale a Arhitecturii.

 

Proiectul propune aducerea arhitecturii în stradă, precum și conectarea comunității profesionale cu publicul local, consumator al spațiului construit arhitectural. Mai mult, se dorește o prezentare interactivă a profesiei de arhitect, care să ofere bucureștenilor posibilitatea de a dialoga cu specialiști ai domeniului.

 

Concret, vor avea loc mai multe expoziții, instalații, prezentări, workshop-uri, performance-uri și activități creative, concentrate în cadrul unui Festival de Arhitectură intitulat ARCHY FEST ce se va desfășura în perioada 29 septembrie – 1 octombrie pe strada Edgar Quinet și pe 2 octombrie în cadrul UAUIM.

 

Astfel, timp de trei zile, prin evenimentele organizate în cadrul Festivalului, ne propunem, pe de o parte, explicarea ipostazelor arhitecturale care formează domeniul și consolidarea imaginii Arhitectului, iar pe de altă parte înțelegerea și experimentarea arhitecturii prin prisma consumatorului direct: locuitorul Bucureștiului.

 

Partenerii deja implicați în proiect sunt – Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România, Uniunea Arhitecților din Romania, Fundația Cărturești, Asociația Arhitecților de Interior din România AAIR, De-a Arhitectura, SG Studio S.R.L. – editor al publicațiilor Zeppelin și e-zeppelin.ro, Igloo MEDIA,  Liceul “Dimitrie Paciurea” București, S.C. Societatea Spațiul Mesteshukar Butiq S.R.L., Poster S.R.L., Cabinet S.R.L., The Nose Advertising, Fabrica de Profile, GGS Safe Solutions, Cartierul Creativ.

 

Pentru mai multe detalii puteti consulta site-ul https://www.archyfest.com/ .

 

Cei interesați să participe la evenimentele Archy Fest se pot înscrie la atelierele si workshop-urile de pe site în secțiunea RSVP.

 

Dacă doriți să aflați mai multe despre Archy Fest ne vedem la Street Delivery 2023.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0