fbpx

Arcuiri și oglindiri, într-un apartament de 56 mp

AMENAJARE DE INTERIOR: Kanso TEXT: Iuliana Dumitru FOTO: Andrei Tudoran

Soho e un apartament vibrant dintr-un ansamblu rezidențial nou din centrul Bucureștiului, achiziționat și amenajat spre a fi închiriat pe termen scurt. Deseori în astfel de proiecte, în care beneficiarul rămâne o necunoscută, se recurge la formule de design mai degrabă generice, neutre. Nu e cazul arh. Andra Laura Bica (Kanso), care a abordat acest apartament cu îndrăzneală, transformându-l, prin culoare și ingeniozitatea re­compartimentării, într-un spațiu de locuit memorabil.

Povestea începe cu un apartament de 56 mp, desfășurat într-o singură încăpere mare – o configurație nepractică în ceea ce privește capacitatea de cazare. Așa că noua planimetrie a creat două dormitoare, păstrând totodată o zonă de zi generoasă, ca spațiu-nucleu de care sunt conectate toate celelalte camere (inclusiv o chicinetă chic și baia). Pentru o delimitare fluidă și ele­gantă a spațiilor, dar și pentru potențarea surselor de lumină naturală, trecerea spre nișele de dormit se face prin uși metalice cu suprafață vitrată largă.

Forma lor reia laitmotivul arcului, ce dă relief și altor elemente ale interiorului, cum ar fi corpurile de iluminat și piesele de mobilier. Efectul de adâncime creat de culoarul amplu dintre zona de acces și zona de zi a fost diminuat atât printr-o demarcare cromatică, cât și printr-o separare pe înălțime la nivelul plafonului și al pereților, aici fiind înglobate spații de depozitare. 

culoarIMG_7771-Edit-Edit

Amenajarea se distinge, încă de la primul contact, prin intensitatea culorilor și a contrastelor (portocaliu temperat de griuri și de tonurile naturale ale lemnului) și prin inserția firească a oglinzilor ce plachează fragmente de mobilier și de perete, oferind o dimensiune scenică întregului apartament. Astfel, din orice punct, privitorului i se dezvăluie perspective multiple și un joc continuu de transparențe și oglindiri.

PROIECT: Apartament Soho; AMPLASAMENT: Str. Verzișori, București; SUPRAFAȚA UTILĂ: 56 mp, AMENAJARE DE INTERIOR: Kanso, arh. Andra Laura Bica; FINALIZAT: 2020

 

Proiect publicat în albumul Interioare XS din România 2022

 

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0