fbpx

ARHETIPURI. Concurs naţional de arhitectură pentru spaţiul public

S-a dat startul concursului naţional de arhitectură pentru spaţiul public ARHETIPURI, organizat de AD(D)VERITAS în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România.

ARHETIPURI este un amplu proiect destinat să aducă beneficii deopotrivă arhitecturii, locurilor publice din oraşe şi conceptului de concurs de arhitectură în România. Aflat la prima ediţie, concursul porneşte cu o desfăşurare de forţe şi resurse fără precedent, întinzându-se pe durata a 4 luni, cu 7 oraşe participante, având 2 etape, 2 gale de premiere, 7 expoziţii şi premii în valoare de 30.000 de euro.

Concursul are ca obiect proiectarea unui pavilion temporar într-un spaţiu public urban, acesta având ca scop principal să demonstreze forţa arhitecturii de a se integra într-un context al locului şi de a dialoga cu elementele spaţiale concurente.

Au fost selectate 7 oraşe – Bucureşti, Timişoara, Brăila, Braşov, Galaţi, Ploieşti şi Vaslui, dintre spaţiile publice propuse participanţii urmând să aleagă o locaţie pentru care vor depune proiectul. Concursul este deschis arhitecţilor profesionişti sau studenţi, urbaniştilor, designerilor şi altor profesionişti din domenii conexe, care pot participa individual sau în echipă. Pavilionul câştigător va fi construit şi expus temporar în oraşul pentru care a fost propus, devenind un reper arhetipal pentru arhitectura urbană locală.

Competiţia va fi arbitrată de un prestigios juriu internaţional format din arh. Kimmo Limatainen – ATF, Finlanda; arh. Jacques Allard, CEO la ArchiEurope; Tim Abrahams, redactor şef al revistei Blue Print Magazine UK; arh. Ioan Feier, Arad; conf. dr. arh. Marius Marcu Lăpădat, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” Bucureşti.

Mai multe informaţii sunt disponibile aici.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0