fbpx

Arhitectul Marti Franch prezintă proiectul Cap de Creus în iunie, la LAUD 2014

Pe data de 3 iunie arhitectul Marti Franch va prezenta în calitate de invitat special în cadrul Expoconferinţei de Arhitectură LAUD 2014, de la Bucureşti, proiectul Cap de Craus, Girona. Lucrarea Cap de Craus, Girona a fost catalogată drept cel mai mare proiect de restaurare din întregul bazin Mediteranean şi chiar a fost premiat la categoria Restaurare, cu Rosa Barba European Lanscape Prize, la cea de-a 7 Bienală Europenă de Landscape Architecture.

Arhitectul Marti Franch prezintă proiectul Cap de Creus în iunie, la LAUD 2014

Proiectul a inclus deconstrucţia selectivă a 450 de clădiri şi managementul paradigmatic a 42.000 de m3 de reziduuri, reciclarea efectivă a 100 % din material, eliminarea tuturor speciilor exotice invazive a peste 90 de hectare, restaurarea orografiei şi drenajului pentru a restabili eroziunea naturală şi dinamica transportului de sedimente.

Marti Franch a înfiinţat biroul Estudi EMF în anul 1999, după o perioadă de formare şi pregătire profesională în oraşe importante din Europa precum Barcelona, Amsterdam, Londra şi Berlin. De atunci, biroul său deţine un portofoliu bogat care cuprinde o gamă largă de proiecte şi de spaţii publice urbane – parcuri, promenade, pieţe, spaţii înconjurătoare ale clădirilor publice, case şi grădini; proiecte de pregătire a spaţiilor naturale pentru utilizare publică – proiecte de zone de agrement, de studiu despre integrare şi impactul asupra peisajului (EIIL), manuale de mobilier şi indicatori urbani, etc.

Arhitectul Marti Franch prezintă proiectul Cap de Creus în iunie, la LAUD 2014

Printre proiectele de referinţă realizate de EMF menţionăm amenajarea malurilor râului Têt in Perpignan, proiectul Club Med de restaurare a mediului la Cap de Creus şi programul de amenajare al Punta de Cap de Creus, Grădinile Publice Can Framis în cartierul 22 din Barcelona, cimitirul Laroque des Alberes, zona de agrement Coll de Can Massana în PN de Montserrat, Polul Nautic la Canet de Rosselló, schiţele preliminare ale amenajării peisajului l’Espai Fluvial Llobregat în Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts, Papiol şi Sant Feliu de Llobregat, staţia de epurare a apei în Perpngna.

Arhitectul Marti Franch prezintă proiectul Cap de Creus în iunie, la LAUD 2014

La LAUD 2014, alături de Marti Franch participă arhitecţi din ţară şi din strainatate, care au semnat proiecte de landscape architecture premiate în ultimul an în cadrul concursurilor internaţionale de arhitectură.

Expoconferinţa de Arhitectură LAUD face parte din seria expoconferinţelor internaţionale de arhitectură şi antreprenoriat organizate de ABplus Events, alături de INGLASS, GIS, RIFF şi CONTRACTOR.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0