fbpx

Arhitectura de pământ şi acoperişuri vegetale – a IV-a ediţie a atelierului de la Meşendorf

Cea de‐a patra ediţie a atelierului „Să construim ecologic invăţând de la arhitectura tradiţională” va avea loc la Meşendorf, Jud. Braşov, în perioada 10 – 15 Septembrie 2012, organizat de către Asociaţia SAT TRANSILVANIA în colaborare cu Ordinul Arhitecţilor din România şi Fundaţia Pro Patrimonio.

Indrumători: Arh. Silvia Demeter‐Lowe şi invitaţii săi.

Acest atelier se adresează în special studenţilor şi profesioniştilor din domeniul arhitecturii şi construcţiilor şi îşi propune să ofere o oportunitate participanţilor de a se implica în acţiuni practice, astfel învăţând „cu mâinile lor” despre beneficiile utilizării materialelor şi tehnicilor tradiţionale de construcţie. De asemenea, locul desfăşurării atelierului ‐ satul Meşendorf ‐ oferă un exemplu de habitat în care mediul construit şi cel natural coexistă armonios.

Arhitectura de pământ şi acoperişuri vegetale - a IV-a ediţie a atelierului de la Meşendorf

Arhitecta Silvia Demeter‐Lowe este organizatoarea şi iniţiatoarea atelierului de la Meşendorf. Este absolventă a cursului de masterat al Universităţii Oxford Brookes, bursieră SPAB în 2004 (Society for the Protection of Ancient Buildings, UK) şi are o experienţă de 10 ani în domeniul conservării arhitecturale şi arhitecturii ecologice în Marea Britanie şi România. Atelierul de la Meşendorf a reuşit să ajungă la cea de‐a patra ediţie datorită sprijinului necontenit din partea Domniei Sale, architect Şerban Cantacuzino, Preşedinte şi Fondator al Fundaţiei Pro Patrimonio.

Anul acesta vor fi acordate două burse „Cantacuzino”. Acestea vor fi obţinute de acei doi participanţi ai căror eseuri motivaţionale vor fi cele mai convingătoare.

Deasemenea, în seara zilei de 14 septembrie va avea loc, ca în fiecare an, la încheierea atelierului, tradiţionala ‘Petrecere în Ogradă’.

Având în vedere caracterul practic al atelierului, participanţii au obligaţia de a se prezenta cu echipament de protecţie adecvat activităţilor de şantier: cască, salopetă, ochelari de protecţie, mănuşi, încălţăminte de lucru.

Vă aşteptăm cu drag la Meşendorf!

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0