fbpx

Arhitectura Interbelică a Bucureștiului și Regalitatea

Marţi, 26 septembrie 2017, orele 16:00 – 20:00, la Centrul de Cultură Arhitecturală, str. Jean Louis Calderon nr. 48 din Bucureşti, va avea loc conferinţa Arhitectura Interbelică a Bucureștiului și Regalitatea.

Conferința, componentă a proiectului cultural „Arhitectura Interbelică a Bucureştiului și Regalitatea”, pune în valoare identitatea culturală și istorică locală (prin edificii relevante), contribuind la integrarea acesteia în spațiul european. De asemenea, conferinţa încurajează accesul generalizat și echilibrat al tuturor cetățenilor la sistemul cultural.

Alături de academicianul Răzvan Theodorescu, Preşedintele Secţiei de Arte, Arhitectură şi Audiovizual a Academiei Române, arhitect Ileana Tureanu, Preşedintele U.A.R., doctor arhitect Luca Matei Stoian, prof. dr. arh. Sorin Vasilescu, prof. dr. arh. Augustin Ioan, prof. dr. arh. Nicolae Lascu și Radu Boroianu, vorbitorii invitați vor sublinia importanța arhitecturii moderne din perioada interbelică, pentru arhitectura Bucureștiului.

În cadrul aceluiași proiect, în perioada 01-15 noiembrie 2017, va fi deschisă publicului vizitator o expoziție de fotografie de arhitectură realizată de dr. arh. Luca Matei Stoian. Expoziţia, găzduită de Muzeul Municipiului Bucureşti, în holul central al Palatului Suţu, va cuprinde lucrări reprezentative pentru arhitectura modernistă a Capitalei din perioada interbelică. Bucureștiul este considerat capitala est-europeană cu cele mai numeroase monumente de arhitectură modernistă, patrimoniu realizat, în mare parte, în perioada interbelică. Vernisarea expoziției și lansarea catalogului vor avea loc marţi, 7 noiembrie 2017, ora 18:00.

În contextul mediului economic prosper și al programelor generale ce vizau modernizarea orașului, arhitectura modernă a Bucureștiului a constituit, pentru România, unul din factorii care au adus țara în miezul civilizației europene. Clădirile interbelice, care definesc identitatea arhitecturii moderne autohtone, au nevoie de intervenții urgente de consolidare și restaurare pentru a fi repuse în valoare. Procesul de degradare și distrugere, care afectează multe clădiri de patrimoniu din București, poate fi oprit prin mai multe instrumente; cunoașterea este unul dintre ele.

Proiectul „Arhitectura Interbelică a Bucureştiului și Regalitatea” este un proiect cultural finanțat de Primăria Capitalei prin Arcub, în cadrul Programului „București – Oraș participativ 2017”. Proiectul este realizat de Uniunea Arhitecţilor din România în parteneriat cu Academia Română – Secţia de Arte, Arhitectură şi Audiovizual şi Muzeul Municipiului Bucureşti.

Coordonator științific al proiectului: dr. arh. Luca Matei Stoian, e-mail: stoianmatei@yahoo.com, telefon 0740.10.85.43

Pentru detalii accesaţi: www.uniuneaarhitectilor.ro

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0