fbpx

ARNE HOFMANN DESPRE ”RELAȚIA DINTRE ARHITECTURĂ ȘI STRUCTURĂ LA SHARE FORUM 2017 BUCUREȘTI”

Arhitectul Arne Hofmann, director la Bollinger + Grohmann ( B + G Engineers ) din Viena, este invitat să susțină o conferință în cadrul SHARE Forum 2017 în București pe 21-22 martie.

Prezentarea acestuia va gravita în jurul relației dintre arhitectură și ingineria structurilor și va cuprinde un studiu de caz al proiectului Ilsan Auto Complex.

Având parte de o educație în domeniul arhitecturii, activitatea profesională a lui Arne Hofmann s-a îndreptat către proiectarea parametrică a structurilor spațiale. A participat în cadrul unor programe de cercetare la Universitatea de Arte aplicate din Viena – „Algorithmic Generation of Complex Space Frames” (Generarea algoritmică a structurilor spațiale complexe) sau „Flexible Search in Parametric Design” (Căutare flexibilă în designul parametric). Ca parte a Bollinger + Grohmann, arhitectul a colaborat cu diverse birouri de arhitectură: Zaha Hadid Architects, pentru proiectul Hungerburgbahn NEU în Innsbruck, cu Chalabi Architects pentru Sheik Zayed Desert Learning Center în Al Ain, cu Dominique Perrault pentru Vienna DC Towers, cu Lengfeld Willish, în ceea ce privește Skylink Airail Center din Frankfurt sau pentru proiectul Pavilionului Bienalei din Salzburg cu SOMA Architects.

arne_hofmann2

Biroul pe care Arne Hofmann îl conduce în Viena inovează în domeniul structurilor cu ajutorul unei echipe interdisciplinare de planificare. Pregătirea arhitectului se aliniază cu filosofia B+G engineers, oferind astfel o punte între arhitectură și ingineria structurală. Prezentarea pe care o va susține în cadrul SHARE 2017 abordează exact această temă a relației dintre cele două domenii.

„În ultimii zece ani s-a putut observa o schimbare determinată de tendința tot mai accelerată către simulările în timp real ale comportării concomitente la încărcări ale diferitelor soluții structurale. Astfel, combinând algoritmi de optimizare moderni și modelarea parametrică am reușit să dezvoltăm structuri complexe în cooperare strânsă cu arhitecții, utilizând procese de proiectare specific arhitecturale și structurale. Abordarea va fi ilustrată prin acoperișul proiectat alături de Delugan Meissl Associated Architects din Viena pentru magazinul Automotive Flagship Store din Korea. În cadrul acestui proiect, structura nu este un element adiționat arhitecturii ulterior proiectării, ci devine în cadrul unui proces computațional și negociază între diverse constrângeri funcționale, spațiale și estetice. Exemplul acesta arată în mod concis cum anume instrumentele pe care le folosim și progresul pe care ele le imprimă pot modela proiectarea structurală în mod fundamental. Logica structurală nu este un dat, nu este stabilită a priori, ci parte a unui process de proiectare computațional determinând creșterea potețialului structural”, declară B + G engineers.

arne_hofmann4

PREMII:

2016 Deutscher Ingenieurbaupreis BMUB und BingK Auszeichnung für das Ensemble EZB von Coop Himmelb(l)au, Wien Europäische Zentralbank – EZB

2016 Best Tall Building Europe Finalist CTBUH Auszeichnung Europäische Zentralbank – EZB

2016 Preis des Deutschen Stahlbaues bauforumstahl e.V. Europäische Zentralbank – EZB

2015 Preis des Deutschen Stahlbaues bauforumstahl e.V. King Fahad Nationalbibliothek

2015 Iconic Award Rat für Formgebung, Berlin Winner, Kategorie Interior – Hospitality Turm Carrée Hamam

2015 Stahl-Innovationspreis Überdachung Messetor Nord Messe Frankfurt Überdachung Tor Nord

2015 DAM Preis für Architektur 2015: Die 22 besten Bauten in/aus Deutschland DAM Deutsches Architekturmuseum, Frankfurt Auszeichnung für das Ensemble EZB von Coop Himmelb(l)au, Wien. Europäische Zentralbank – EZB

2015 Dezeen’s top 10 design installations of Dezeen Limited Auszeichnung Labyrint

2014 Best Tall Building award CTBUH Council on Tall Buildings & Urban Habitat Best Tall Building Europe Vienna DC Tower

2014 Preis des Deutschen Stahlbaues bauforumstahl e.V. Sonderpreis des BMUB Messe Frankfurt Überdachung Tor Nord

2014 Iconic Award Rat für Formgebung | German Design Council 1. Prei (Kategorie: Architektur) Messe Frankfurt Überdachung Tor Nord

Forumul SHARE , cel mai amplu eveniment adresat arhitecților, inginerilor și contractorilor, din prima parte a anului, va avea ca teme: arhitectura de interior și confortul ambiental, arhitectura peisagistică și de infrastructură, sticla în arhitectură, proiectarea structurilor și fațadelor de sticla. Evenimentul este organizat de ABplus events și Ordinul Arhitectilor din Romania. Informații despre cele 4 conferinte din cadrul forumului pot fi consultate pe pagina www.share-architects.com și www.iegis.eu, www.ielaud.ei, www.ieglass.eu, www.contractor.com.ro.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0