fbpx

Art Safari

Continuând seria evenimentelor dedicate artei din luna mai, primul Pavilion de Artă din Bucureşti îşi deschide porţile în perioada 22- 25 mai, în piaţa George Enescu, spaţiu cu statut de „kilometru 0” al Bucureştiului.

Surprinzând o evoluţie semnificativă a pieţei de artă româneşti, Art Safari va prezenta o selecţie a operelor de artă cel mai bine tranzacţionate în ultimii ani. În cadrul secţiunii de Muzee şi Instituţii culturale, vor fi prezentate opera ale Marilor Maestri, dintre care îi menţionăm pe Aman, Grigorescu, Andreescu, Luchian, dar şI Tonitza, Pallady, Petraşcu, Ressu. Vor fi prezente şi două selecţii muzeale cu opere ale avangardei româneşti internaţionale – Victor Brauner, Marcel Iancu, Herman Maxy, Hans Mattis Teutsch. Nici bornele importante ale postmodernismului românesc nu sunt uitate, de la grupările revoluţionare timişorene 111 şi Sigma, la creatorii de şcoală Corneliu Baba, Alexandru Ciucurencu sau Horia Bernea.

Secţiunea de artă contemporană nu se lasă mai prejos , cu peste 70 de galerii participante, printre care amintim Galeria Posibilă, prima galerie de artă contemporană din Bucureşti, Anaid Art Gallery deschisă în 2004 în Bucureşti, Galeria Jecza din Timişoara, Galeria X.Y.Z. din Cluj-Napoca, AnnArt Galley din Bucureşti, dar şi Galeria Wolkonsky din Germania, Five Plus Art Gallery din Austria, Studio Ambre şI UFOFabrik din Italia.

Art Safari este primul pavilion profesional şi public de artă, destinat deopotrivă artei de patrimoniu şi artei contemporane din România, ce va reuni peste 100 de galerii şi dealeri de artă, dar şi muzee şi instituţii culturale, atât din ţară, cât şi din afara ţării. Se vor expune de la lucrări de pictură şi sculptură, la design şi obiecte de colecţie, într-o manieră ce va dovedi rafinament şi o bună cunoaştere a demersului curatorial. Art Safari Bucureşti încearcă să construiască legăturile dintre arta de patrimoniu şi cea contemporană, relaţia dintre artist – galerie – colecţionar, dintre instituţiile de cultură şi piaţa de artă, dintre întregul sistem cultural şi publicul larg. Art Safari Bucureşti înseamnă pasiunea de a construi împreună un sistem artistic de nivel european prin implicarea tuturor actorilor care formează spaţiul cultural al pieţei de artă.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0