fbpx

Arta funcționalității redescoperită prin noua colecție LUA de la LAUFEN

Arta și funcționalitatea se îmbină în noua colecție de obiecte sanitare LUA dezvoltată de brandul elvețian LAUFEN, sub semnătura designerului Toan Nguyen.

LAUFEN are o tradiție de peste 125 ani în crearea de obiecte sanitare premium, remarcându-se prin orientarea continuă spre inovație estetică și tehnologică, precum și prin colaborările cu designeri internaționali de renume – Patricia Uquiola, Marcel Wanders sau Roberto și Lodovica Palomba sunt doar câțiva dintre autorii care au creat colecțiile Laufen.

 

Laufen este un brand premium al grupului Roca și este reprezentat în România prin rețeaua națională de showroom-uri Delta Studio.

Noua colecție LUA cuprinde toate elementele necesare amenajării unei băi: baterii pentru lavoar, bideu, pentru cadă/duș și baterii încastrate, lavoare, vase de wc, bideuri, căzi de baie, unități de mobilier cu lavoar, polițe din ceramică.

 

Bazându-se pe un limbaj estetic universal, Toan Nguyen a imaginat o colecție completă și în același timp flexibilă, care se înscrie cu ușurință în orice ambient. Liniile colecției sunt în același timp simple și intrigante.

Colecția a fost lansată într-un concept de prezentare inedit, găzduit de Casa Albero, o locuință experimentală realizată în anii 1970 în Fregene, Italia. LUA s-a încadrat perfect în atmosfera utopică a Casei Albero, un proiect arhitectural ambițios și în același timp jucăuș. „Casa din copac” este alcătuită din unități modulare care se pot dezvolta ipotetic la nesfârșit.

Vocabular stilistic

 

Liniile drepte, colțurile rotunjite elegant și curburile muchiilor conviețuiesc într-o surprinzătoare simbioză cu formele ovale ale lavoarelor – clasice sau tip bowl – vaselor de wc, bideurilor și căzilor.

 

Designul echilibrat și recognoscibil face ca LUA să se integreze cu ușurință în majoritatea stilurilor de design interior și a stilurilor de viață.

„Pentru mine, LUA a reprezentat o provocare, în sensul de a crea o colecție care este extrem de simplă dar și completă în același timp, în toate aspectele relevante. Mi-am dorit să creez forme care fac parte din memoria noastră colectivă. Atunci când proiectezi, există uneori tendința de a exagera, de a genera un semn distinctiv cu orice preț, de a face produsul diferit.”- Designerul TOAN NGUYEN despre procesul de realizare a colecției.

Seria complementară de mobilier LANI

 

Prin designul său rafinat și atemporal, seria de mobilier LANI, practică și estetică în același timp, se armonizează perfect cu LUA. Se poate asocia cu succes și altor colecții de obiecte sanitare LAUFEN. LANI oferă soluții de depozitare ingenioase atât pentru ambientele noi de baie, cât și pentru proiectele de reamenajare. Corpurile de depozitare LANI îmbină calitățile formale cu elemente funcționale atent rafinate, creând obiecte de mobilier caracterizate prin precizie și durabilitate.

În spiritul retro dar și în ton cu caracterul utopic sugerat de punerea în scenă a obiectelor sanitare LUA, LAUFEN a imaginat un caleidoscop, care poate fi compus în multiple instanțe accesând pagina oficială dedicată colecției.

Colecția LUA, alături de alte colecții semnate de autori celebri precum Patricia Urquiola sau Marcel Wander, pot fi consultate pe platforma Delta Studio, în mediul online și în rețeaua națională de showroom-uri.

__________________________________________________________________________________

Despre autorul colecției

Toan Nguyen s-a născut în Paris în 1969 și a absolvit ENSI-Les Ateliers ca designer industrial. Nguyen s-a format lucrând pentru mai multe birouri de design din Paris, Barcelona și Madrid, înainte de a începe colaborarea cu Antonio Citterio ca Director în Design și Designer Asociat. În 2008 Toan Nguyen și-a înființat propriul studio de design în Milano. Studio Toan Nguyen desfășoară activități multidisciplinare și s-a specializat în design de produs în mai multe segmente comerciale.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0