fbpx

Arta în vremea Covid-19: Victor Fota

După arhitectură și design, întrebarea firească este: ce fac artiștii în această perioadă? Victor Fota a acceptat să ne deschidă virtual ușa atelierului său bucureștean, de la înălțimea căruia (stă la etajul 10) privește lumea.

Recentul său tablou, intitulat Quarantine, este un decupaj artistic sugestiv al uneia dintre nuanțele emoțiilor care ne încearcă acum. Mai multe despre arta și ideile lui Victor, în interviul pe care i-l luam pentru Banchiza Urbană #9.

Quarantine

Cum ți-ai adaptat modul de lucru la realitatea pe care o experimentăm cu toții?
Pe mine nu m-a influențat negativ, dimpotrivă. De obicei stau foarte izolat pentru a putea crea și simt o presiune socială, dar și personală, să mai ies din casă. Mă forțez să ies periodic doar ca să nu o iau razna stând prea mult în atelier. Ieșirile duc la o lipsă de productivitate, sunt ca un reset care mă scoate din procesul picturii, dar sunt necesare pentru sănătatea mintală. Acum mă simt foarte relaxat stând izolat și concentrându-mă doar pe lucru.

Te-ai gândit să adopți un animal de companie (în caz că nu ai deja) și care ar fi el?
Nu am. Am avut o tentativă să iau un pisic acum 2 ani. Mi-e frică, pentru că stau la etajul 10, cu ferestre fără pervaz, și mai sunt și materiale toxice, sticle și pânze peste tot. E un risc cam mare.

Ceva ce ai gătit în aceste ultime săptămâni?
N-am mâncat în viața mea atâtea omlete într-o lună. În rest, rețete ușor de făcut, paste cu sos ragu, carbonara sau pesto. Supe de linte și de legume și cam tot ce se poate găti din cartofi în combinație cu pui sau pește. Ah, și am făcut și o mâncare chinezească din vită și orez, că mi-era dor de fast-food.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0