fbpx

Arta premiază Arhitectura – Royal Academy Architecture Prize

Academia Regală de Arte din Marea Britanie are, de anul acesta, un premiu pentru Arhitectură. Recent a fost anunțat câștigătorul ediției inaugurale: arhitecta japoneză Itsuko Hasegawa.

„Acest nou premiu omagiază arhitectura plină de imaginație capabilă să înalțe spiritul uman, iar opera lui Istuko Hasegawa face acest lucru pe deplin”, afirmă Kate Goodwin, șef al departamentului de arhitectură și Curator Drue Heinz la Royal Academy – RA.
Apreciată de membrii juriului pentru delicatețea demersului și spiritul inovator, Hasegawa transfigurează extrem de personal o sumedenie de influențe atât din lumea tradițională niponă, cât și din Occident. Activând în perioada pulsatorie culturală a mișcării Metabolismului în arhitectură, se distinge cu cele mai cunoscute clădiri printre care: Centrul Cultural din Shonandai, Fabrica de Cultură – Sumida și Muzeul Fructelor din Yamanashi.

Juriul a fost alcătuit din mari personalități precum arhitectul Richard Rogers RA, Mohsen Mostafavi – decan al Harvard Graduate School of Design, Razia Iqbal – BBC broadcaster, artistul Conrad Shawcross RA și Joseph Grima – critic și curator. Aceștia au premiat-o pe arhitecta Itsuko Hasegawa pentru contribuția sa inspirată și substanțială la cultura arhitecturală.

Câștigătoarea premiului de Arhitectură se va alătura câștigătorului Dorfman Award* (celălalt mare premiu al Royal Academy lansat anul acesta și dedicat noilor talente) într-o prezentare publică organizată în luna Julie, menită să sublinieze rolul instituției în promovarea globală a arhitecturii.
Câștigătorul Dorfman Award va fi unul dintre cei 5 finaliști: Arquitectura Expandida (Columbia), Go Hasegawa de la Go Hasegawa and Associates (Japonia), Anne Holtrop de la Studio Anne Holtrop (Olanda și Bahrain), Rahel Shawl de la RAAS Architects (Etiopia) și Alireza Taghaboni de la nextoffice (Iran).

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0