fbpx

Artă şi Peisaj 2. Grădina iubeşte oraşul

Ambasada Franţei şi Institutul Francez din Bucureşti inaugurează miercuri, 15 iunie, cea de a doua ediţie Artă şi Peisaj 2. Grădina iubeşte oraşul. Tema din acest an, Culorile ecologiei urbane, ne îndeamnă să reflectăm împreună la această prezenţă a Naturii în interiorul oraşului, pentru că tocmai aici ea este supusă frecvent tuturor ipostazelor extreme: fie e iubită la nebunie, fie abandonată şi neîngrijită, fie îngrijită excesiv, fie sălbatică sau lipsită de coerenţă, asemeni unei Arce a lui Noe, care găzduieşte la bordul ei toate speciile neîmblânzite.

Artă şi Peisaj 2. Grădina iubeşte oraşul

Institutul Francez, Piaţa Verona, Şcoala Centrală, Piaţa Universităţii şi Gara de Nord, iată siturile propuse la această ediţie pe harta proiectului Artă şi Peisaj. Ca şi anul trecut, grădini efemere, instalaţii vegetale, adaptate spaţiului în care sunt amplasate, vor desena un traseu colorat în tumultul urban al Bucureştiului. Vom descoperi astfel un labirint verde, un copac al dorinţelor, o seră cu legume adevărate, scaune plantate la umbra copacilor şi un covor roşu de- lungul căruia, pe verticală, poţi vedea în câte feluri se înalţă plantele.

Proiectele ce vor fi regăsite la Institutul Francez şi în Piaţa Verona, în vecinătatea Bisericii Anglicane, au fost concepute şi realizate de Alina Adăscăliţei, studentă în anul IV la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, secţia Peisagistică, şi respectiv echipa formată din Alina Stoian, Flavia Barabas şi Nicoleta Pană, studente în anul II la aceeaşi secţie, toate câştigătoare ale concursului Artă şi Peisaj. Restul grădinilor au fost gândite şi puse în practică de peisagiştii Raluca Ungureanu Gavrilescu şi Nicolas Triboi, care au colaborat deja pentru acest proiect la prima ediţie Artă şi Peisaj.

O altă noutate în cadrul evenimentului Artă şi Peisaj 2 este lansarea invitaţiei de a descoperi un loc surprinzător, amestec de natural, sălbăticie şi deşeuri urbane, un spaţiu abandonat. E vorba de Lunca Dâmboviţei care va face sâmbătă, 18 iunie, obiectul unei plimbări organizate de Institutul Francez, împreună cu arhitecţi, urbanişti, peisagişti, personalităţi politice, pentru a descoperi natura paradoxală a acestui loc şi a pune în discuţie probleme esenţiale legate de urbanism, patrimoniu, biodiversitate, agricultură periurbană şi gestionarea deşeurilor. Această plimbare îi va avea drept ghizi pe Chilperic de Boiscuillé, fondator al Ecole Nationale Superieure de la Nature et du Paysage din Blois, şi peisagistul Nicolas Triboi.

Obiectivul proiectului Artă şi Peisaj este acela de a sensibiliza actorii cei mai importanţi din viaţa oraşului la toate aceste probleme legate de mediu şi ecologie şi de a reînvia forţa peisajului în interiorul cetăţii.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0