fbpx

Arțarul Japonez: un penthouse eclectic, artistic

Eclectismul ar fi cel mai potrivit cuvânt de introducere în atmosfera amenajării de interior a acestui penthouse bucureștean, sugestiv denumit „Arțarul Japonez”. Aflat într-un imobil rezidențial instalat pe o stradă liniștită, penthouse-ul conturat pe două niveluri și în 625 mp își articulează discursul pornind de la trei elemente principale: un patio în jurul căruia se desfășoară spațiul, designul special al pardoselilor și terasa superioară.

img_2163

Iubitori de artă contemporană, beneficiarii și-au dorit o ramă în care să își găsească loc această pasiune. Arta își face simțită prezența încă din hol, unde o oglindă imensă ce privește către patio aduce în mod simbolic exteriorul spre interior pentru a evidenția încă o trăsătură esențială a spațiului locuirii, dar și a clădirii în general – strânsa legătură cu natura care invadează benefic interiorul și terasa. Tot în hol, reținem liniile lungi care traversează pardoseala, continuând în întregul apartament, călăuze care, după lăsarea serii, sunt evidențiate de iluminatul cu leduri.

Livingul și zona de dining se articulează în spațiul deschis și comun într-un permanent dialog al materialelor și texturilor, căruia i se alătură discursul obiectelor decorative și al elementelor artistice. Marmura alb-negru cu finisaj glossy de la nivelul pardoselii se intersectează în mod neașteptat cu placările parietale cu piele închisă.

img_2019

Mobilierul în stil contemporan american pune în scenă fotolii de diverse dimensiuni și culori prietenoase, iar draperiile cu pattern bogat sunt asemenea unei cortine. Tavanul oglindește antitetic, dar armonios pardoseala, integrând sisteme de iluminat care pun în valoare tablourile.

Livingul se deschide către exterior grație unei terase și legăturii cu patio-ul. Nici bucătăria nu este străină de această permanentă comunicare a penthouse-ului cu orașul, accesul în aceasta făcându-se din hol, printr-o ușă străjuită de două prezențe artistice contemporane: „Mr. Dizko”, un roboțel prevăzut cu touch screen și inimă delicată, și o sculptură care ne trimite la mitul păsării Phoenix, „The Mosaic Bird”.

Bucătăria aduce elemente nostalgic-marine și reflectă pasiunea beneficiarilor pentru gătit, iar mobilierul a fost executat la comandă după schițe realizate de aceștia.

Dormitorul matrimonial oferă privirii un joc complex care încearcă să transpună în design sentimente, intimitate. Apar texturi parietale din pene naturale, iar pietrele negre delimitate de linii de alamă trimit la momente importante din viața familiei.

Un dressing și o baie conturată binar, alb-negru, masculin-feminin, pentru care a fost ales un finisaj cu mozaic Bisazza, completează ansamblul dormitorului matrimonial care se bucură de propria terasă. Nici tehnologia și nici arta nu sunt uitate, baia devenind tărâmul unei experiențe artsy-spa.

img_2796

Cei 350 mp de terasă se întind pe întreaga suprafață a apartamentului. Amenajarea peisajeră a inclus peste 400 de plante care înfloresc în momente diferite ale anului. Jocul varietății se regăsește și aici, conturându-se diferențe de nivel și textură care delimitează diverse funcțiuni: zona de jacuzzi și aria de relaxare a șezlongurilor sunt marcate prin deck, zona picnicului – prin iarbă naturală, iar cea a bucătăriei de vară este semnalizată printr-un grătar profesionist. În toată această oază verde își găsesc loc și obiecte de artă, subliniind încă o dată mesajul estetic contemporan cu nuanțe clasice pe care îl transmite întreaga amenajare.

Proiect: Amenajare de interior penthouse; Adresă: Bd. Alexandru Ioan Cuza 99, București; Arhitectură de interior: Forty Management, Craft-House Solutions, Illustra Design, arh. Dragoș Antonescu, arh. Răzvan Ștefănescu, arh. Dragoș Lăzărescu; Arhitectură peisajeră: Craft-House Solutions, arh. Dragoș Lăzărescu; Finalizat: 2017

Proiect prezentat în igloo #188 / feb-mar 2019

igloo_188-shop

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0