fbpx

Accesorii pentru gadgeturi

Cu toţii avem în geantă măcar un smartphone, seara ne uităm pe tabletă sau visăm la ultimul model de iPhone. Iar odată ce le avem, vrem să le şi personalizăm. Designerii români vin cu soluţii cool pentru gadgeturi: carcase de iPhone, skinuri din furnir şi suporturi pentru telefon sau tabletă!

Text: Designist
Foto: Perpetual Icons, FabLab, Aira design studio

Carcase contemporane cu semne milenare

Numele arhitectei Ioana Corduneanu este adesea legat de proiectul Semne Cusute, unde publică constant motive tradiţionale în format vectorial. La sfârşitul lui 2013, Ioana, împreună cu un partener pe partea de retail, a lansat Perpetual Icons. Astfel, semnele milenare ajung pe carcase contemporane de iPhone: „Perpetual Icons sunt logourile umanităţii. Oamenii sunt cei care au creat simbolurile cu design nemuritor şi le-au investit cu puterea a 1 000 de cuvinte. Ele sunt coduri vizuale ce transmit înţelepciunea ancestrală şi descriu emoţiile omenirii, valabile şi azi, pentru noi toţi. Prin aceste simboluri, oamenii au comunicat între ei, cu urmaşii lor şi poate şi cu zeii. Aşa că am ales să începem tocmai cu acele obiecte legate de comunicare, uneltele indispensabile nouă astăzi: telefoanele”, spune Ioana Corduneanu. Carcasele ce poartă semne de peste tot din lume, de la soarele maramureşean la motivul valului japonez, pot fi comandate de pe www.perpetualicons.com.

Skinuri din furnir pentru smartphone

Dacă te-ai săturat de clasicul design pe care îl are smartphone-ul tău, personalizează-l cu un skin FabLab. Este din lemn, se lipeşte şi dezlipeşte foarte uşor de telefon, fără urme!

În România, FabLab a apărut în septembrie 2011 şi sunt afiliaţi la toate FabLab-urile existente în lume. Conceptul de FabLab (Fabrication Laboratory) a apărut în 2001 la MIT ca un curs opţional – „Cum să construieşti (aproape) orice” – şi a fost dezvoltat ulterior într-un program de sine stătător. FabLab printează 3D, iar cel mai des sunt căutaţi de designerii de produs, de arhitecţi şi ingineri.

Skin-urile din furnir folosesc un adeziv acrilic, profesional, de la 3M, puternic şi durabil. Dacă doreşti să scoţi skinul, acest adeziv nu lasă absolut nicio urmă pe telefon. Nu rămân pete şi nu smulge elemente de pe aparat. Şi, pentru că FabLab printează 3D, dar şi gravează, îi poţi aplica skin-ului ce pattern sau motiv doreşti. Disponibil pe www.fablab.ro.

Suporturi din piatră naturală pentru telefoane şi tablete

Primele accesorii made in RO pentru gadgeturi le-am descoperit la începutul lui 2013 la Aira Design Studio: suporturile L’ithos, din piatră naturală, pentru tabletă şi smartphone. Au o înfăţişare organică şi fiecare suport este creat manual din piatră naturală: textura brută a pietrei e şlefuită într-o suprafaţă fină, protejată de un strat de lac, pentru cele mai sensibile gadgeturi. „Deoarece fiecare piatră este unică şi are o formă naturală, este foarte dificil să o tai şi să o prelucrezi industrial. În cele din urmă, am ajuns la un atelier care lucrează monumente funerare şi care are tehnologia necesară tăierii pietrelor. Chiar şi aşa, procesul este dificil şi cu un grad mare de risc pentru că în timpul tăierii meşterul trebuie să ţină piatra cu mâna. Prelucrarea ulterioară, şlefuirea şi impregnarea cu răşină, am făcut-o până acum eu şi colega mea”, ne spune Irina Alexandru care, împreună cu Tatiana Carp, formează Aira Design. Găseşti suporturile L’ithos pe www.aira.ro (tot aici vei descoperi şi carcase noi printate 3D).

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0