fbpx

Bocca Lupo

Expresia italiană „in bocca al lupo” poate suna fioros – fiind o trimitere literală între fălcile unui animal de pradă – dar înseamnă, pur şi simplu, „noroc”. Cu o atmosferă luminoasă, ce invită la convivialitate, restaurantul pe care vi-l prezentăm aici deţine toate ingredientele pentru a deveni unul dintre cele mai norocoase locuri din Bucureşti.

Text: Anca Rotar
Foto: Cosmin Dragomir

Bocca Lupo

Aşa cum, probabil, nu mai este nevoie să precizăm, specificul Bocca Lupo este italian – mai precis, toscan – ceea ce a însemnat, pentru arhitect, o oportunitate de a reinterpreta stilul tradiţional al renumitei regiuni şi de a crea un spaţiu dominat de claritatea luminii naturale, cu o amenajare retro ce trimite cu gândul la filmele italiene ale anilor ’50 şi ’60, dar care nu duce lipsă de referinţe la bogata istorie a peninsulei.

Bocca Lupo

Unul dintre elementele specifice arhitecturii tradiţionale italiene este piatra de calcar şi, de aceea, un pas important în realizarea proiectului a fost găsirea unui material care să semene cât mai mult cu cel folosit în Toscana. Soluţia a venit dintr-o sursă locală, respectiv din Dobrogea, unde se produce un tip de piatră de calcar cochilifer, care, chiar dacă nu este de provenienţă italiană, are o textură unică şi aminteşte de zona litorală a Italiei, cu delicatesele sale specifice. Mobilierul este realizat în mare parte din lemn şi, pe lângă dulapurile recuperate, cu patina specifică vârstei lor, se remarcă cele două modele de scaune, realizate special pentru acest proiect.

Bocca Lupo

Bocca Lupo

Primul dintre acestea este o variantă mai solidă a lui Superleggera creat de Gio Ponti, poreclită de arhitect „Lessleggera”. Cel de-al doilea, creat, cel mai probabil, de un meşter anonim în perioada comunistă, a fost achiziţionat de la un parcagiu din Bucureşti şi replicat, cu mici modificări, într-un atelier din Transilvania. În ceea ce priveşte mesele, designul lor este adaptat dimensiunilor celor două tipuri de scaune şi inspirat de estetica anilor ’50, cu picioare suple şi blaturi montate în aşa fel încât să pară mai subţiri decât sunt în realitate.

Bocca Lupo

Tapiţeriile, realizate din acelaşi material ca şi feţele de masă, au un model în carouri, specific trattoriilor tradiţionale, ce conferă decorului o notă de informal. Obiectele decorative reprezintă o colecţie insolită şi eclectică de simboluri ale culturii italiene, de la cea clasică – portretul lui Lorenzo de Medici, copie în ulei după originalul lui Rafael, şi candelabrul de Murano –, la cea modernă – Fiatul 850, ce maschează punctul de lucru al pizzaiolo, o maşină de scris Olivetti Lettera, o bicicletă de curse şi o Vespa PX. Astfel, cele mai frumoase imagini şi amintiri păstrate de cei care au îndrăgit Italia şi, în special, regiunea toscană, sunt aduse laolaltă într-un decor ce constituie un colaj fermecător, însorit şi relaxat.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0