fbpx

ArXellence 2: participare impresionantă la Competiția de Arhitectură organizată de ALUMIL pentru crearea noului Central Business District din Salonic

„ArXellence 2”, Competiția Internațională a Ideilor de Arhitectură susţinută de ALUMIL, a fost finalizată cu succes în Noiembrie 2020, primind aprecieri din partea arhitecților din întreaga lume. Tema competiției a fost reproiectarea falezei vestice a orașului Salonic, Grecia, cu scopul de a crea un nou centru de business, format din clădiri cu utilitate mixtă. Competiția a fost susținută de Uniunea Internațională a Arhitecților (UIA), implementând standardele UNESCO pentru competițiile de arhitectură.

Participarea la „ArXellence 2” a depășit orice aşteptări, prin 1464 de înregistrări din 90 de țări și 173 de proiecte depuse. Din cauza restricțiilor COVID-19, evaluarea proiectelor a fost efectuată online. Juriul internațional a examinat în detaliu fiecare înscriere depusă și a acordat 6 premii și 4 mențiuni onorifice pentru proiectele care – conform juriului – au îndeplinit cerințele UIA.

În cadrul proiectelor premiate, clădirile propuse sunt interconectate printr-o serie de coridoare de transport importante (șoseaua de centură, intrarea de vest, autobuze urbane și interurbane, cale ferată interurbană și suburbană, portul) și, în viitorul apropiat, întrega zonă va fi conectată cu terminalul de metrou din noua gară. Această locație esențială, în combinație cu facilitățile portului și apropierea de Piața Democrației din centrul orașului (la doar 1500 m distanță), demonstrează interconectarea zonei cu întregul oraș și subliniază potențialul uriaș de dezvoltare în conformitate cu tendințele arhitecturale contemporane.

Arxellence 2_Competition area_2

Ceremonia de Premiere se va desfăşura online pe data de 23 Februarie 2021. În timpul evenimentului, membrii echipelor premiate vor dezvălui o parte dintre provocările de proiectare cu care s-au confruntat și soluțiile inovatoare pe care le-au dezvoltat. Mai mult, Catalogul Oficial de Propuneri va fi publicat în luna iunie, oferind diverse informații utile despre proiectele arhitecturale depuse. În cele din urmă, în vara anului 2021, dacă condițiile crizei globale de sănătate vor permite, vom organiza cu bucurie un Forum care îi invită pe toți membrii comitetului internațional să își împărtășească opiniile despre competiție și să comenteze spiritul și obiectivele „ArXellence 2 ”.

Vă puteţi înregistra pentru a participa la Ceremonia de Premiere online completând formularul de înregistrare disponibil aici.

De asemenea, puteți urmări evenimentul live pe Facebook.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0