fbpx

As Good as New

Text: Ioana Păunescu
Foto: ©i29

Pentru lansarea colecţiei de „mobilier second hand nou-nouţ”, după cum îl definesc cei de la As Good As New, i29 au realizat un pop-up shop sub forma unui living retro, creat din tot felul de objets trouvés acoperite integral şi uniform cu un layer de spray gri.

As Good as New

Acum patru ani, i29 şi Krimpex au creat, pentru birourile agenţiei de publicitate Gummo, un concept de interior în care totul a fost refolosit sau cumpărat la mâna a doua. Pornind de la conceptul reduce-refoloseşte-reciclează care, în opinia i29, putea ilustra cel mai bine filosofia firmei – mesaj simplu, fără artificii, fără non-sensuri dar, în acelaşi timp, stylish şi cu un umor subtil – întreg mobilierul, achiziţionat via Marktplaats (eBay-ul olandez) sau flea markets, a fost acoperit, integral, cu un spray monocrom care să se conformeze cu noua schemă cromatică a office-ului. Ideea a creat senzaţie on- şi offline, motiv pentru care As Good As New a hotărât să creeze o linie completă de mobilier second hand adresată publicului larg, mergând pe acelaşi principiu: „Găsim lucruri vechi care ne plac. Le reparăm. Le acoperim cu acest mix special de spray gri, fără solvenţi. Şi, aşa, devine ca nou.”

As Good as New

Pentru pop-up shopul din magazinul de fashion SPRMRKT din Amsterdam (un concept store care, de asemenea, vinde şi colecţii vintage, alături de cele proprii şi contemporane), i29 au căutat tot felul de piese de mobilier – o canapea Chesterfield, scaune din lemn, lămpi, o masă de dining, un cuier, un televizor (cum altfel decât retro) – pentru a crea atmosfera unui living old-fashioned. Colecţia este completată de coşurile de gunoi Vipp şi de numeroase alte obiecte, mergând de la uzual – statuete, o maşină de scris, un monitor vechi, cu tot cu tastatură, o pereche de ghete, un cap de cerb sau un glob pământesc – la bizar – o păpuşă-manechin cu căşti, un Jesus above all sau capete de manechin răsărind din coşurile de gunoi, astfel încât ansamblul are, cumva, o latură suprarealistă. Ca funcţionalitate, se pare că spray-ul folosit are proprietăţi remarcabile – aderă la orice fel de suprafaţă şi este foarte rezistent în timp.

As Good as New

As Good as New

As Good as New

As Good as New

As Good as New

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0