fbpx

Asociația MAIE organizează conferința „Exemple de intervenție în mediul rural”

Joi, 21 noiembrie, de la ora 18:00, Asociația MAIE ne invită la o discuție pe tema intervențiilor pentru dezvoltarea durabilă a mediului rural. Se va discuta despre modalitățile prin care se poate interveni în spațiul rural prin recuperarea, ocrotirea și valorificarea patrimoniului cultural și natural local, pentru o dezvoltare durabilă a regiunilor și comunităților rurale.

Conferința „Exemple de intervenție în mediul rural” va reuni vorbitori ca: Alexandru Andrășanu, director al Departamentului de Geologie, Facultatea de Geologie și Geofizică, Universitatea București și președinte al Asociației Geomedia,Marian Zidaru, sculptor și inițiatorul Fermei de Artă din satul Litieni, Alexandra Mihailciuc, arhitect al Laboratorului de arhitectură Prodid și coordonator al Programului Cultural „Batem fierul la conac!”, Andrei Tache, co-fondator al atelierului de ceramică Studio Mud și fondator al asociației Designers Thinkers Makers și Bianca-Maria Bălșan, Andrei Mihail și Alexandra Anastasiu, membri ai echipei proiectului „Ecomuzeul Balta. De la arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți la turism durabil”.

Vor fi prezentate abordările diferitelor organizații care derulează proiecte în zone rurale din România și se vor identifica elemente comune, care pot fi preluate și implementate în alte regiuni.

În 2014, când am început să lucrăm în Geoparcul Platoul Mehedinți, am fost încântați de peisajul cultural local, de frumusețea și simplitatea satelor mehedințene și ne-am dorit să promovăm această zonă. Cu timpul, obiectivul nostru a evoluat, deoarece am început să ne întrebăm serios care este viitorul satului românesc și cum putem contribui la dezvoltarea durabilă a mediului rural. În încercarea de a găsi răspunsuri la dilemele noastre, am descoperit abordările altor asociații din diferite sate din România și ne-am dat seama că nu există o rețetă precisă, ci multă pasiune, muncă, implicare și poate un strop de nebunie,” Bianca-Maria Bălșan, președinte, Asociația MAIE.

Evenimentul face parte dintr-o serie de întâlniri prin care inițiatorii își propun să aducă la lumină proiecte de revitalizare rurală, exemple de succes capabile să arate modul în care comunitățile, în colaborare cu experții, se pot implica activ în dezvoltarea locurilor în care trăiesc.

Întâlnirile sunt organizate în cadrul programului multianual „Ecomuzeul Balta. De la arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți la turism durabil”, care se va încheia oficialduminică, 24 noiembrie, începând cu ora 12:00, la Cinema Muzeul Țăranului Român, cu ocazia proiecției filmului documentar Întâlniri cu Balta, o video-documentare a poveștilor,istoriilor și mărturiilor locuitorilor comunei Balta din județul Mehedinți, derulată pe parcursul a doi ani de regizorul Elena Borcea.

Participarea este gratuită la ambele evenimente în limita locurilor disponibile.

Mai multe informații găsiți pe: https://www.arhitectura-gpmh.ro/și în pagina de Facebook a programului: https://www.facebook.com/arhitecturagpmh/

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0