fbpx

Începe ZAIN – Festivalul de creativitate de la Cluj: „The Future of Work”

Cea de a 5-a ediție a Festivalului de creativitate ZAIN de la Cluj începe astăzi și se va desfășura până duminică, 2 octombrie.

 

Motto-ulThe Future of Work” este tradus prin prezentări și expoziții din mai multe domenii ale industriei creative: producție și design de mobilier, fashion design, design de accesorii, ilustrație, graphic design, aplicații interactive și lighting design, reconstituind traseul de la lucrul manual la produsul digital, cu accente pe inovație, meșteșug și tehnologie.

 

Expoziția centrală din Piața Unirii cuprinde zona cu instalații curatoriate și alte evenimente la care este invitat să participe publicul larg.

 

În display sunt 8 instalații-capsulă imersive în care expun duo-urile și trio-urile creative Ami Amalia x arhitecta Adela Marius (E.PRETEXT) – „Tot e alb pe câmp, pe dealuri, împrejur, în depărtare” / Monom (arhitecta  & designer-ul de bijuterii Georgiana Ciceo) x Alexandra Mihali, specialist în artă scenografică & organizare de evenimente de mare anvergură – „Siaj” / Lucian Broscățean X Agnes Keszeg x Mihai Plătică, cu instalația „Field of View” / Vilegiatura (Andreea Bogdan – fotograf și Florina Dascăl – arhitecta) x Diana Papuc, art director cu „Trenul Express Vilegiatura” / Arboritm x arhitecta Anda Gheorghe, cu instalația „Obiecte necesare” / Askia, cu instalația „Kameleon”, co/rizomAlina Șerban x Andrei Georgescu x Nadja Zerunian, cu meșteșug readus în contemporan “Monștri mici” / Ilustratorul Alexandru Nimurad cu „Moon Tarot”.

 

Evenimentele conexe ZAIN sunt traduse prin shop-ul efemer ZAIN de la fosta Casă Municipală de Cultură Cluj – Piața Unirii, nr. 24 /  Small Talks – talk-uri publice pe subiecte legate de creativitate și tehnologie, la Meron Roastery sâmbătă, 1 octombrie de la 11:00.

 

Conferințele organizate de Centrul Cultural Clujean sunt completate de expoziția Culturepreneurs, la Casa Municipală de Cultură, cu designerii selectați de ZAIN în urma unui proiect-concurs realizat în vara anului trecut și de un eveniment de networking.

 

Casa TIFF găzduiește secțiunea Meșteșug (în) Contemporan, un melanj de gourmet, de filme documentare, de obiecte de uz zilnic și de artă contemporană, realizate de meșteșugari, designeri și artiști, numitorul comun fiind sustenabilitatea. Lunet Eyewear este prezent aici cu un vernisaj Chromatic Tetrachord (Variable Geometry) iar designerul de corpuri de iluminat Dia Buga este prezentă cu „Lumină în mișcare”.

 

Community Events – Open Doors la Tito Atelier, Vilegiatura x Chic Utility Open Studio, Slow Design Collective la Andra Handaric Studio, peste 25 de evenimente despre care puteți afla mai multe detalii pe pagina de Facebook: ZAIN – design expressions, Instagram: @zain.expressions & în hyperlink-urile hashtag-urilor.

 

Aici este întregul program al festivalului: https://www.zain.ro/

 

#ClujFutureOfWork #UIAProject

 

***

 

Ediția ZAIN Expressions 2002, „The Future of WorK este parte din proiectul Cluj Future of Work finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Urban Innovative Actions.


Cluj The Future of Work este un proiect inițiat de Divizia de Inovare Urbană din Cluj-Napoca, creată de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Centrul de Inovare și Imaginație Civică din Primăria Cluj-Napoca.


Cluj Future of Work este realizat în co-management de către Municipiul Cluj-Napoca și Centrul Cultural Clujean, într-un consorțiu cu alte opt organizații locale: Zona Metropolitană Cluj, Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Cluster Mobilier Transilvan (Transylvanian Furniture Cluster), Cluj IT Cluster, Transilvania IT Cluster, TIFF, Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca / UAD și ZAIN – Design.

 

Toate evenimentele din cadrul festivalului, se vor desfășura în condițiile de siguranță impuse de situația socială actuală.

 

Festivalul de creativitate de la Cluj este finanțat de: Uniunea Europeană, Urban Innovative Actions (UIA), Primăria Municipiului Cluj-Napoca și susținut de UniCredit Bank România.

 

Parteneri: IARMAROC.com, Mushu_roi, Bârlog Berărie Artizanală, Da Pino – băcănie și gastronomie italiană, VISUIN – nut (a) house, MERON – Home of Coffee şi Tepaso.

 

Parteneri media: igloo, G4media, Modernism, The Woman şi Revista Atelierul

.

Promovat de KISS FM.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0